Malo mog iskustva od 2004.g. i cca 260 000 na plinu (kupio novo auto i nakon godinu dvi ugradio plin).
Ko misli dulji period vozit auto idealno bi bilo kupit auto bez plina pa onda sam ugradit plin (moj savjet je ne najjeftinije komponente).
Od troškova sam imao jednu izmjenu membrabne nako 10-tak godina te promjenio sam i toro bocu nakon 10 godina .
Mogao sam bio atestirati bocu pa opet ići na atset nakon 5 ali dođeš na isto pa sam odlučio odmah staviti novu jer ne mislim prodavat auto dok ide.
Šta se tiče održavanja kod mene nema kartuše filtera nego se čisti i ispuše- očistim svako jedno 10-20 tkm , zadnje vrime češe jer im je šporak plin.
To štelanje mapa i sl. nikad nisam radio jer auto radi ok pa sam mišljenja da nema šta se tu radit.
Potrošnja je oko 8 litara (liti bliže 7) a motor je Fiatov 1.2 16V 80ps - ovaj 1.4 16 V je još bolji za plin, prijatelj mi isto kao i ja na oko 300tkm na plinu sa njim.
Benzina pottrošim jedno 200 kn u 3 miseca a vozim oko 25 tkm godišnje (tankam jedanput sedmično plin po 30-40 litara).
E da po meni je bitno da šprice budu kako treba ugrađene odnosno šta bliže benzinskima a ne da zabuše i stave iste di im je lakše.