Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.01.2019., 17:27   #41684
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor n30n Pregled postova
Hvala na savjetima. Ne bi baš francuze i korejce; vw grupa, ford, opel i tako to bi moglo.

Osobno, prije bi onog Hyundaia Accenta s mog linka od nekog VW-a s 3 cilindra
Dok npr Opel Corsa ti "isti" je Grande Punto što se tiče podvozja, jedino Corsa ima veći izbor benzinaca, dok Punto ima anemične 1.2 8V i 1.4 8V, 1.4 16v je odličan, ali rijedak

Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Ako se ne varam, dok je motor hladan nije dobro da radi 100% na plin. Pa ako je kratka ruta, jako malo se vozi na plin.

Ne može niti hladan prebaciti na plin, treba minimalno 30 stupnjeva temperatura antifriza, a to se postigne relativno brzo na malom motoru

Osobno potrošim 100kn benzina mjesečno za rad motora dok ne prebaci na plin.

Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
potencijalni problemi ako se radi o nekvalitetnoj instalaciji. ako je sve ok, racunas da se vozis duplo jeftinije. moj glas, slobodno gledaj i uzmi plin

90% nepravilnog rada na plin je radi majstora koji je plin ugradio i loše podesio. Na malim nezahtjevnim motorima (recimo do 100ks) to nije baš nikakav problem, a mislim da danas ni ne postoje nekvalitetne instalacije, ako i ima nešto "loše", lako se zamijeni. Jednom godišnje provjeriš mapu plina, zamijeniš filter plinske faze svakih 10-15 000km (50tak kn košta) i nema greške

Moj 1.4Turbo ima sad odrađenih 180 000km na plin i u to vrijeme zamijenio sam dizne i reparirao isparivač od "kvarova".
lowrider je offline   Reply With Quote