Citiraj:
Autor darkijas
Ja ni mrtav na tn. Kad gledam pogotovu u neki losiji/prosjecan tn imam osjecaj da mi fali pola slike na ekranu. Ne samo boje da su potpuno drugacije vec i fontovi pojedini se gube . Cak mi je i tekst problematican za citanje. Sve to onda povlaci pitanje isplativosti najjacih grafickih kartica ( pogotovo ovih danasnjih od 10k kn) jer ako smo spremni prihvatiti komptomis u kvaliteti prikaza samog monitora tada ne treba niti ganjati najjace detalje u igrama jer low detalji u nekoj igri na dobrom monitoru sigurno izgledaju bolje nego na losem monitoru kada su detalji na ultra. Ista stvar je sa rezolucijom tj 4k na losem monitoru ne vrijedi pisljiva boba.
Meni je sad trenutno odkrice sony tv 43we755. Iako samo full hd zapravo se u funkciji monitora jako dobro snalazi i puno bolje nego slicni televizori koje sam imao prije. Tim vise jer sam izgleda potrefio na ips panel sa dobrim kontrastom. Kod brzih igara se primjeti da panel nije bas najbrzi ali zapravo sve ostalo je dobro. Boje su puno raskosnije saturirane nego na nekom va-panelu,a o tn-u da ne pricam
|
Sve ovisi koji dio si spreman zanemariti. Loše boje na TN-u ili spor odaziv na ostalim panelima. Za igre je bitno da je 144 Hz i poželjno da ima ULMB ili neku sličnu tehnologiju, boje su manje bitne. Dok igram meni smeta odaziv bilo kojeg TV-a, makar prikazivao najcrniju crnu i najbolje boje ikad

. A da na poslu moram gledati u TN poludio bih, tu mi ne smeta što je 60 Hz jer je IPS.