Pozdrav,
zamijenio bi trenutni set-up od dva monitora (23'' i 24'' FHD) s jednim ultrawide monitorom.
Trenutno imam BenQ gw2470 (VA) i Dell neki iz 2011 (IPS). Druzim se s njima vec neko vrijeme i puuuno drazi mi je VA panel jer je crna, crna, a IPS glow je prilicno izrazen kad povucem crnu podlogu preko oba. Nisam zacementirao misljenje jer ipak je Dell dosta stariji ali vuce me jako na VA panel.
Na kompu se ne igram pa mi 144Hz nije bitno (pretpostavljam). Na kompu surfam i sljakam (PHP Storm i slicni IDEovi s crnom pozadinom). Bitna mi je rezolucija (sto vise pixela) i htio bi nesto s vecom vertikalom od 1080p.
Tu i tamo cu pogledat neku seriju na njemu ali to mi je zapravo zanemarivo.
Na kompu se vrti Ubuntu ako je to bitno zbog icega.
Gledao sam malo sto sve ima i uglavnom neki zakljucak je nesto s rezolucijom od 3440x1440. a cijene su oko 1000e. Gledao sam na
Alzi ali moze bilo koji shop koji dostavlja u HR.
Isto tako ima i non-wide monitora (3840x2160) za 600e i manje. Mozda bi to bio racionalniji izbor?
Ima li netko slican setup koji koristi za development s nekom pametnom sugestijom?
Otvoren sam za bilo kakve sugestije, zamjena mi zapravo ni ne treba jer mi ovaj 2xFHD setup radi OK nego eto, kupuju mi se nove igracke..