Tema: Automobili
View Single Post
Staro 24.01.2019., 19:27   #41559
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor salvarez Pregled postova
Trebam savjet ili detekciju kvara, mozda ima koji ekspert.

Na autoputu ili kad vozim u brdo i auto dok je relativno hladan (cca 20min lagane voznje), pocne mi se dizati kazaljka temperatura motora od 90C na 115C. To traje nekih 2min ili ako pustim gas se spusti, onda se ponovi par puta kod davanja gasa i nakon toga kazaljka ostaje zalokana na 90C ( isprobal s voznjom od 160kmh i lagano s gasom).

Bil sam na dijagnostici i nema javljene nikakve greske. Prvo sam isprobal i posprical sa kontakt sprejom senzor temp rashladne tekucine, nije nis pomoglo. Prije par dana promjenil senzor temperature rashladne tekucine i opet se isto dogada. Isprobano kad je vani bilo -5 i na 15 stupnjeva C.

Isprobano i sa elm327 modulom preko mobitela da mi ocita temperature, pokazalo dok je auto bio hladan da temp skoci do 105C-108C, ali nakon toga padne na 87-92C. On isto ne javlja nikakvu gresku.

U gradskoj voznji, kazaljka temp motora ne ide iznad 90C (modul ocita da je ona nesto veca) i sve je ok, cak i kod jaceg davanja gasa.

Zeza samo kada sam na autoputu ili vozim na uspon. Temperatura ulja je ok.

Auto je golf 7, motor 1.6 dizel, 110ks. Auto ima 70000km
Ovako nabrzinu sa gugla

"The water pump used on this engine has an electronically operated sleeve used to regulate pump output or prevent it form circulating in some case. This gives the ECU better control of the temps and allows for a much faster warm up time from cold. Sadly the pumps are prone to failure in the form of a swelled rubber seal that jams the sleeve and prevents it from operating correctly.
The pump can only circulate the coolant at half pressure and during prolonged journeys, usually on the motorway the engine will sporadically overheat.
Your dealer should be aware of this and be able to rectify this fault within a day (parts stock pending)."
https://www.briskoda.net/forums/topi...2-overheating/

ili
"Cheers for the replies, but after further research it sounds like the car has had the emissions 'fix' which is causing problems. Will contact vw tomorrow"
https://www.briskoda.net/forums/topi...ating-problem/

Al prije bi reka pumpa vode da zeza.
webstartm je offline   Reply With Quote