View Single Post
Staro 24.01.2019., 16:44   #2224
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor sti Pregled postova
Pojavio se prvi review (nizozemski, potrebno korisititi translate), unatoč dobroj ocjeni i dalje je to IPS sa svim inherentnim manama - BLB, neuniformnost panela, i (čudno) lošiji response time od prastarih (2015.g) AUO M270DAN2.x matrica kakve su u Asus PG279Q ili Acer XB271HU. Cijena od 600€ također ne ide u prilog.

https://nl.hardware.info/reviews/899...jd-en-inputlag

Ista stvar sa Acer Nitro XV272U, na Overclock.net su vlasnici pisali dojmove, panel je Innolux kao kod Aorusa, ali izgleda da Acer ima dodatnih problema s blurom (vjerojatno loša implementacija firmwarea od strane Acera).

Ostaje pričekati LG 27GL850G sa Nano-IPS panelom. Ako i on zakaže, definitvno odustajem od 144 HZ IPS monitora.
XB271HU je relativno star monitor, no i panel i montor su prošli nekoliko iteracija do onoga gdje su danas.

Kako je IPS BLB mu je očigledna i najveća mana, ali istovremeno IMO prenapuhana boljka. Osim ako ga ne koristiš po danu gdje ti sunce udara u monitor, brightness se smanjuje kako bi dobio 120 cd/m2 za prosječno osvjetljenu sobu. Konkretno, to kod mog primjerka znači vrijednost 23/100. Sa tako niskom postavkom brightness BLB je gotovo nevidljiv, nešto sitno desni kut dolje. Boje su odlične pod svim kutevima, a response mu je vrhunski ~10ms. Toliko da sad kužim razliku kad sjednem za bilo koji drugi komp i.e. lag na mišu sam počeo primjećivati na drugim kompovima.

No to je samo moj dojam.

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote