Stigao Pie na moju Nokia 8. Pošto se nisam uopće uživo sretao sa istim, i to mi je novo.
Prvi dojmovi:
- Mob ponovo radi brzo onako kao prvog dana. Sve mi je nešto "snappy". Boot i učitavanje svih aplikacija/widgeta je duplo brže nego na Oreu.
- Pull down meni - nisam baš oduševljen. Ikone su okrugle i spartanske - to mi je OK, ali osjećaj mi je kao da su išli kopirati iPhone.
- Adaptive brightness - trenutno me izluđuje. Stavim slider na pola, sva put kad se izgasi ekran, mob vrati na najniže. Valjda će biti bolje nakon par dana.
- Volume slider - pa da mi je vidit tog tipa kojem je ova glupost pala na pamet ?! Pritisnem tipke volume up/down, ono mi smanjiva glasnoću od medija. Pa što je falilom starom sustavu: ako si u nekom appu koji pušta mediju, slider automatski postaje media slider, a normalno je master volume. Ovo nema nikakve logike.
- Ako želim smanjiti glavnu glasnoću, moram ići u glavni meni i ručno ganjati slider. I što je najgore, koju god glasnoću namjestim mob je uredno odsvira, odnosno ne može se namjestiti glasnoća tiho.

- Kada stavim natotalnu tišinu (opcija bez vibre), haptički feedback i dalje radi. Dakle, nije totalna tišina. Bezveze.
- App switcher - također nisam oduševljen ali stvar je navike. Prijašnje rješenje mi je bilo ugodnije za koristiti.
To je to zasad, sinoć sam instalirao pa info za bateriju i ostale stvari još ne znam.