Citiraj:
Autor Mommistake
Pa mislim, kakve usporedbe? Sve se zna, sve je jasno.
IPS je odlična matrica i kut gledanja je odličan, sve se vidi sa svih strana.
TN matrica, čim nisi direktno ispred monitora s par stupnjeva oscilacije, više ne vidiš ništa.
Uvjerio sam se i ja na svoje oči, IPS vs TN.
Ako ne misliš sjediti direktno na stolcu ispred TN-a, nema ga smisla uzimati, nema druge rasprave.
Ako misliš ležati a da ne gledaš direktno u taj monitor, nema ga smisla uzimati. Jedino ako misliš svaki puta monitor pomicati.
|
Cijela priča je krenula od toga da svaki review na netu tvrdi da je slika na S2719DGF jako dobra i kutna ovisnost ne tako izražena kao na ostalim TN-ovima. Ne očekujem nešto revolucionarno, ali da je bolje od TN-ova kojih se sjećam od prije par godina - to bi trebalo biti.
U konačnici, mislim probati i vidjeti što dobivam i gubim s tim izborom, ne budem generalizirao. Jedino pretpostavljam da ležanje ispred monitora ne bude dobro, jer taj pogled od ispod je najkritičniji. Ja ga za tu primjenu ne trebam pa me nebi smjelo pogoditi.
EDIT: I da, što se tiče IPS-a kao odlične matrice na kojoj se sve vidi sa svih strana: Da, vidi se, osim ako je tamna pozadina i zamračena prostorija (to je meni bilo očito kad sam gledao filmove na monitoru). Onda se pri bilo kakvom kutu, pa i iz direktne perspektive, na rubovima svijetli ko Betlehem, pa ti onda gledaj filmove sa mračnim scenama. Tako da, za uredski rad je odličan i to priznam, ali sve ostalo ovisi o tome na koji način, i za što, se koristi.