View Single Post
Staro 17.01.2019., 20:36   #1827
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Znaš što je najžalosnije. Glavni vodovi optike su svagdje oko nas, al svagdje, i država je vlasnik te optike, dirktno il indirektno, al sve stoji sastrane.
Da, i meni ispred kuce je provucena optika prije skoro 2 godine no... po pitanju Interneta rvatska ne da nije suverena nego je roblje t-coma.
Danas kada postoje poticaji za ovo ili ono... zamisli da se donese zakon o poticajima po prikljucku za mobilne operatere koji drze manje od 50% udjela svih mobilnih prikljucaka a u svrhu kakti digitalizacije jel...

T-com bi tuzio ovu nasu smrdiju prvo onom pijancu Junkeru, onda na 100 komisija, pa svi moguci sudovi koji bi mogli biti nadlezni jer ako
drugima drzava nesto djeli - njima pada zarada a mora je bit... pa nisu Švabe djabe dali nesto love za t-com kako bi narednih 728 godina dalje izvlacili zaradu.

Ne mogu A1 a niti tele2 tolikom brzinom povecavati kapacitete a placati drzavi masne pare ili dodatno A1 t-comu naknadu po prikljucku.
Nece nam biti bolje ni u narednim godinama, pa vec danas VDSL2 je spao na one brzine koje je ADSL2+ mogao isporucivati ako se otvorila
pipa do kraja, 20Mbps sam mogao vuci udaljen 1300m od centrale sa ADSL2+ kada je bila ona opcija Optima Blast !
Margina 7-8dB i pici veza sa 20/1.5 po ADSL2+ !! Sada je stabilno 18/2 sa VDSL2, sve iznad rusi se veza hebote...

Nije ni u €u to drugacije toliko ali za razliku od drzava predvoditeljica €u mi kao vazalna drzava smo tu da popunimo trziste firmama
koje vode glavnu rijec na kontinentalnoj a ne drzavnoj bazi. U zemljama nositeljicama je to malo uredjenije, place su vece itd...