View Single Post
Staro 16.01.2019., 18:00   #313
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Piksa Pregled postova
Uvađaju mi optiku, te uz nagovor supruge koja više ne želi vidjet kablove ni po koju cijenu, moram sve spojit bežićno, a da bude funkcionalno.
Kad ovo vidim / čujem digne mi se kosa na glavi. Ako ti (joj) smetaju kabeli:
a) imaš (preciznije ona ima) love > plati uređenje za provući i ukopati kabele
b) nema (preciznije ona nema) love > neka ne zvonca neg šuti i trpi

Citiraj:
Kuća mi je na dvije etaže i T-com će s ruterom doći u prizemlje. I to je o njihovom trošku. Dalje sve što želim dogradit na mreži ide o mom trošku. U prizemlju je moj radni komp koji bi želio spojit bežićno na ruter. Od rutera do kompa je jedan zid i cca 8m udaljenosti.
Probiješ taj zid gdje se ne vidi i provučeš Lan kabel do "radni komp".

Citiraj:
E sad potkrovlje. Htio bi gore postavit jedan accses point te na njega spojit klincov komp, također bežićno. Udaljenost kompa do acsses pointa je bez prepreka i cca 6m udaljenosti.
Ruter i accses point bi spojio kablom kroz strop (to sam je nagovorio) i kabel zatvorit u kanalicu.
To bi u praksi trebalo funkcionirati, ali problemčić je taj da i klinac i ja znamo odigrat online partiju napucavanja. Da li će u praksi ping biti velik s obzirom na bežićno spajanje, ili postoji oprema (acces point i wireless kartica) koja omogućava spajanje na mrežu bez tih problema? I ako postoji koja?
Ako neko ima bolje rješenje od ovog, slobodno nabaci komentar.
Kako su već rekli probaj PowerLine, gledaj da je ista faza ako je trofazni priključak ili također provuci Lan kabel.
Gore može bilo koji router / uređaj u AP + switch funkciji.

Citiraj:
A ništa, prvo ću vidjet koji ruter će mi donijet, pa onda dalje.
Ako je 200/100 dolazi ONT + Speedšrot a ako je manja (cca 100/20) onda za router možda dođe ZTE.
Nikky je offline   Reply With Quote