Imo sam tu Nou od 50" i vratio je u zakonskom roku od 14 dana. Jeste, cijena je bila nepobijediva, ali užasno spor meni i vrlo male mogućnosti podešavanja slike, praktički nepostojeći smart i loš daljinski su me vrlo brzo otrijeznili. Pogledaš par youtube videa i android blokira, pa treba čekati pola sata kod paljenja da probavi sve to.
Sad imam Samsung UE58NU7102K kupljen u Građe za 3500 kn prije oko mjesec i pol na akciji, i mislim da za te novce ništa bolje nisam mogao uzeti. Daljinski radi fluidno kao i Tizen, dosta solidno skalira sliku(bolje od 50" noe) i ima solidan zvuk. Iako ima edge led nema nekog probijanja, sreća da nema na edge led još i local dimming koji bi siguran sam samo pokvario sliku.
Gledao sam kod prijatelja LG 70UK6950(va panel, edge led, local dimming), i local dimming radi takve gluparije( svjetlosni stupovi na tamnoj podlozi), backlight bleed je bio jako izražen po cijelom ekranu. Mislim da se čak local dimming ne može potpuno isključiti. Urnebes za tv koji košta više nego duplo od mog, a ima lošiju sliku.
Opet kažem, ako možete odvojiti malo više novca bolje je kupiti nešto od poznatijih brendova, nego dati manje i onda patiti, bolje je pričekati, nešto ušparati i pratiti akcije. Pa samo kad vidim razliku u brzini prebacivanja programa između Noe i Samsunga, nije mi žao što sam čekao i na kraju platio više za objektivno puno kvalitetniji tv. Onaj tko ne može dati više biti će zadovoljan i sa Noa tv, ako se u startu pomiri s ograničenjima.