Treba na tih 150 milijuna konzola i nadodati - kroz 5-6 godina... Ali da, siguran cash flow
Citiraj:
Autor stef
15-20CU u 3x00G do kraja godine? Realno, to je klasa GTX 1050, možda i preko ako se 11CU trenutno kolje sa 1030.
|
Da rješe memory bandwidth - možda bi i 11-12CU već bilo na RX 460 levelu, a 14CU sigurno (toliko ima rx 460, a još pričamo o vega vs polaris)... Ako je Navi efikasniji i rješe memory bandwidth - možda i manje CU.
Iako ne očekujem čuda performanse od APU-a, ono što je The Exiled linkao da kod APU-a drugi chiplet ne može biti gpu, odnosno da APU ima drugačiji dizajn po meni više zvuči kao dobra vijest...
Recimo nek cpu dio kod APU-a naprave kao dosadašnje ryzene bez I/O die-a, ili sa manjim I/O die-m jer neće trebati hraniti 2 čipa sa cpu jezgrama, pa možda može biti duplo manji. Kod epyc romea je očito da 1/4 onog velikog die - hrani dva chipleta sa cpu jezgrama (1/4 I/O na epycu je cca uža, ali duža od onog I/O chipa na ryzenu - dakle praktično identična veličina, znači gotovo sigurno se može kratit i za 1 čip). Onda na mjesto drugog cpu chipleta - može ići igpu, a mjesto koje se uštedi bez I/O die-a ili sa istim manjim - nešto za rješavanje memory bandwidtha, dakle:
Za hbm2 jedan die sam od oka izračunao da je definitvno veći od 80mm2, a manji od 120mm2, nisam našao neki info, nit mi se dalo pretjerano tražiti
Samo 8c16t + iole jaču gpu bi bilo iznimno teško hladiti, a vjerojatno ni potrošnja nebi bila bajna. No nešto tipa gtx 1050-1050Ti se sigurno može smixat, a i da ne troši previše niti da se grije...
Citiraj:
Autor messiah
Polaris 570 je 50% jača od 1050Ti.
Otkud ti da će Navi bit razina 1050? Prije će bit razina 1080 ili jača.
|
1060 očekivanja su suluda, a kamoli 1080?
Raspravljali smo o tome
ovdje pa da se ne ponavljamo
BTW pričamo o igpu, ne zasebnoj Navi