Citiraj:
Autor Litra
Sve ovo što pišete za Vegu su špekulacije. Istina da nisu puno informacija dali i da su imali demo samo dvije igre na kraju. Treba pričekat recenzije da se pokaže realno stanje u kojem se grafa nalazi. Na kraju grafa možda ispadne fail a možda ne, vrijeme će pokazati...
Meni je drago da nisu odustali od natjecanja u high endu, a i nadam se da im ovo nije najjači model kojeg imaju.
|
Ma odustali su oni od high enda. Fury X je bio njihova zadnja prava high-end, ovo s vegama je više "performance" kategorija gdje napadaju 2 i 3. nvidijinu gpu po snazi, high end bi bile x80Ti i titan, a tu ne konkuriraju godinama, nit planiraju čini mi se...
Inače ima kao tobože neki "leak"
klik u prosjeku ispadne nekih cca 27% brže od V64 na 4K, a i sam AMD je natuknio 25%, tako da fakat ne vidim na koju foru to može napasti rtx 2080 koja je na 4K u prosjeku od 20+ igara nekih 45% brža od V64, a gtx 1080Ti je brža 33% na 4K. Po meni to bi u prosjeku trebalo ostati "kratko" i za 1080Ti, te jedino prebaciti rtx 2070... Te će potrošnja pri tome udarati 300w ili više...
Jedini gain naspram V64 proizlazi iz node shrinka + veći memory bandwidth (zato vjerojatno forsiraju 4K bencheve)