Tema: Automobili
View Single Post
Staro 09.01.2019., 18:02   #41363
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
HAC ENC se zove aplikacija, uredno radi vec vise od 2 godine. pregled i nadoplata racuna, pregled prolazaka itd.
Kod mene isto. Ružno izgleda, ali sve se može raditi.

Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Kako misliš isprati? Neš radit engine flush na novom autu? To ti je bezveze.
Negdje sam vidio da natoče litru-dvije novog ulja nakon što istoče staro ulje, upale motor na par sekundi da malo procirkulira, izbace to ulje van, ponove još jednom i tek onda naliju novo ulje koliko ide u motor.

Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
I di se provjeri ulje u mjenjaču,nekako mi tvrd mjenjač sad kad je hladnije,pa da provjerim za svaki slučaj? I nekad proizvodi čudniji zvuk u 1. brzini.
Jel se to minja ikad u životnom vijeku?
Po specifikaciji ide XGP SAE75W85W a nemogu nać 75W85 u nas.
Edit: našao,valjda je to to https://www.silux.hr/proizvodi/dodat...a-mannol-75w85 ??

Najradje bi ga odvea u mehaničara da promjeni i ulje u mjenjaču, ali htio bih kupiti točno po specifikaciji.
Vidi sve u servisnoj knjižici ili uputama. U svim mjenjačima se ulje mijenja prije ili kasnije. Kod mene na Hondi je propisano svakih 120000 km/6 godina pod normalnim uvjetima ili svakih 60000 km/3 godine pod otežanim uvjetima. Ja ću negdje između toga mijenjati.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305