Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.01.2019., 16:11   #41293
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Ljudovi, jel vozio tko Mazdu 2016 model sa 1.5 dizel motorom?

Nemrem nac informacije, generalno kakav je motor sto se tice pouzdanosti.
Kolko citam, to je novi motor iz Mazde.
Vozim 2.2 CD150 diesela, taman prije par dana odradio 2 glavni servis (2 godine). Izuzev jednog reprogramiranja na kojeg sam pozvan poštom pred kraj prošle godine, zasad nikakvih problema s motorom. Iritiraju me motorići na retrovizorima i mekani lak. No to je općepoznata boljka Mazdi.

Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Ispravno podesite retrovizore i necete imati problema s ljudima iza vas. Ispocetka je cudno, ali se brzo navikne i preglednost pogotovo u gradu je puno bolja a svjetla iza mene me vise ne smetaju. Ovaj iza mene moze upaliti duga ako hoce, ne ide mi direkt u oci nista .
Ovo bi trebalo učiti u autoškolama. Vidio sam to već pred par godina i od kako sam si tako složio retrovizore puno je jednostavnije vidjeti auto u mrtvom kutu.

Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Mi smo ovlašteni za Denso injektore i rješavamo reklamacije direktno s Nizozemskom, stoga znam iz prve ruke.
Jako problematični injektori.

Ljudi su kupili nove Mazde i odmah po kupnji ostali bez auta na 1-3mj. Kod Jurkovića još dobiješ zamjensko pa nije strašno, ali ne znam kak je kod drugih.

Motor je vrlo vjerojatno ok, samo ti injektori su truba. Ja bi osobno izbjegavao.
Kakva su iskustva s 2.2 dieselom?

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
A steta. A cifra je inace pozamasna za injektore? A nis onda, budem se orijentiral na benzince, navodno su od Mazde odlicni i navodno nemaju problema..
Tnx
Benzinci su im atmosferci. Ispod 4000 okretaja tromi poprilično. Štedljivi motori, ali obavezno jednog provezi prije kupnje na probnoj vožnji. Moja preporuka jer sam prešao sa M3 G100 na M3 CD150 motor - izbjegavaj G100 i pod minimum G120, ako ih ima u novoj ponudi za M3 Gen4 koja je s nama za mjesec, dva... Za sada je u novoj ponudi samo 1.8 diesel sa IIRC 115 KS.

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
@Zvonac, Guls
Pa jamstvo je 5 godina. U tom vremenu najgora stvar je kaj mozes ostati bez auta. A AK Karlo isto daje zamjenski auto. Isto tako cisto sumnjam da se injektori repariraju. Trebali bi ici novi ako se ne varam. S tim da nece staviti opet iz iste serije koja je usrana.....
Jamstvo je 3 godine. Dodatne dvije daje Mazda Europe ili Mazda HR više se ne sjećam. Uglavnom nakon 3 godine nemaš 100% garanciju već na određene stvari. Vjerujem da motor ulazi u to.

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 04.01.2019. u 16:19.
T}{OR je offline   Reply With Quote