Tema: Automobili
View Single Post
Staro 31.12.2018., 14:05   #41223
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
1.5 dCi 75 ks

Prezadovoljan, minimalna potrošnja 3.8 (prvi model), maksimalna 5.5 (2. redizajn, natovaren, s punim tankom potrošenim na autocesti). Ne vidim potrebu za jačim motorom u Cliu ako ne misliš biti cestovni ratnik. Karavan je malo tromiji u međuubrzanjima zbog težine, ali nikad mi nije falilo snage.

Malo duže mu treba da zagrije kabinu po zimi, i brisači su glasniji (čuje se i klik u releju ako su na intervalnom brisanju) i to su jedine zamjerke. Ne znam što si vozio prije

Ekran ne možeš kompletno isključiti, pa i ako ga ubaciš u night mode, imaš osvjetljeni crni ekran. Ako se često voziš po cestama bez okolne rasvjete, zna biti iritantno jer imaš 7" izvor svjetla ispred sebe.
Ništa na što se ne navikneš s vremenom.

Svjetla i mjenjač su mi na Cliu bolji nego na Meganeu i bolje je orijentiran prema vozaču. Megane mi je unutra preširok da se komotno naslonim s obje ruke. Cliu fali samo centralni naslon za ruku/spremište i općenito ima premalo prostora za odlaganje sitnica.

Ja sam imao karavana i uzeo bih ga opet bez razmišljanja pored običnog. Sad imam običnog Meganea koji je 10 cm dulji od Clia karavana, ali ne može doći ni blizu što se tiče prostora u prtljažniku i iskoristivosti. Ne znam koliko troši 90 ks motor u Cliu, ali u Meganu (6 brzina) mi je trenutno 5.5 - 6 litara /100 (pišem svako točenje u Spritmonitor). Isti stil vožnje, iste rute.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 31.12.2018. u 14:14.
1v@n je offline   Reply With Quote