Citiraj:
Autor Pupo
Super izgleda al neznam zašto taj kabal od grafe nisi stavio da ide kroz istu rupu kao i kabal od matične. Ovako je baš šaka u oko.
|
Napisao sam ranije, probao sam iznad grafe pa prema 24pin kablu ili vodoravno prema kavezima diskova, ali je bezveze izgledalo ili prenatrpano bilo.
Time sam si iza ploče napravil bezveze dodatnu gužvu s kablovima, blokirao protok zraka u dijelu iznad grafe,itd.
S obzirom da imam otvor na poklopcu napajanja i on nije napravljen bezveze, a ispod poklopca ima mjesta ko u priči za kablove koji se uopće ne vide, neznam zašto bih ikako drugačije slagal to. Gdje god sam vidio po drugim forumima, svi koji imaju taj otvor na poklopcu i sleeve ekstenzije, svi rade ovako jer ne smeta protoku zraka, većina kablova je ispod tog poklopca, a i kablovi se istaknu.
A imam barem kvalitetne i lijepe sleeve ekstenzije kablova pa bolje da se vide nego da ih skrivam.
Druga stvar da nema ovog poklopca dolje, onda bi svakako morao vući i skrivati kablove napajanja iza matične i onda bi tvoj prijedlog bio jedini mogući izbor.