ekipa, pozdrav....
trebala bi mi mala pomoć, odnosno.....vaše mišljenje
u pitanju su problemi sa grafičkom, rx580 8gb, i to jako čudni problemi...
znači, prvo je testirana kroz igre (witcher 3, AC Odyssey, AOC Apocalypse, sve na max settings) i tu radi sve ok, temp se drži na ~85c sa ventovima na 53-55%. nema trzanja, pucanja slike, artefakata i tsl.
nakon toga, idem stress testove....
furmark, 1920*1080, full screen, 8x MSAA, radi bez problema, temp i ventovi isto kao u igrama. ponovim furmark ali ovaj put MSAA OFF, crash + lock cijelog sustava, može se resetirati samo na power button, reset button ne reagira.
dalje testiram....OCCT sve postavke, radi bez problema, ASUS ROG Furmark, svi testovi, bez problema, Unigine Heaven, min/max postavke, bez problema, 3dMark time spy i fire strike, bez problema. vratim se u igre, sve radi bez problema kao i prvi put. svi testovi odrađeni sa defaultnim fan profileom.
ono što sam skužio kod svakog pada sustava je da se prvo sruši ASUSGPUFanService, pa sam kroz Wattman stavio custom fan profile, opet izvrtio FurMark sa MSAA off, i ovaj put radi......
e sada......da li je itko imao ovakvih problema, odnosno....da li je u pitanju loša grafička, da li asus u***o sa svojim softwareom, ili.....?!?
grafa je pod garancijom, tako da ako i je do nje, ide na reklamaciju....
inače, testni rig je R5 1600, Killer SLI, Antec VPF 650w Bronze, 16Gb DDR4, samsung SSD, dvije verzije drivera, 18.9.3 i 18.12.2
unaprijed zahvaljujem