Citiraj:
Autor lowrider
Kamo oni stavljaju sve te aute koje oduzimaju?
Ali svaka čast, tak se to radi. Auto nema osiguranje-odmah na šlep.
A ne kod nas, nakon isteka još 30 dana počeka, ak je više od 15 dana od isteka prometne, isključuješ ga oduzimanjem tablica-kao ono, časna pionirska, neću se dalje voziti
|
Nažalost, ni ova zakonska procedura s isteklim osiguranjima i registracijom se ne poštuje.
Čim su blizu mog kvarta uveli naplatu parkiranja odjednom se na našem, još uvijek besplatnom parkingu, pojaviše razni automobili koji se tjednima pa i mjesecima nisu micali s mjesta te je odjednom postalo teško naći parking.
Provjerih ovdje
https://www.huo.hr/hrv/provjera-osiguranja/11/ te se pokazalo da većina tih vozila nije registrirana.
Nakon tjedan dana nazvao sam MUP u Trnju a oni su me uputili na komunalne redare.
Komunalac je nešto fitiljio na telefonu da je kao policija to trebala da bi na kraju obećao doći u kontrolu.
Došao je opremljen sa samo 3 ( tri ) obrasca za obavijest vozaču a vozila je bilo 8.
Podijelio te tri i otišao na gablec.
Obavijesti poručuju vlasniku da u roku tri dana makne vozilo ili će ga u protivnom maknuti komunaci.
Potvrde su ostavljene ispod brisača, bez zaštitne folije i nakon dva su se dana razmočile od kiše a auti su ostali na istom mjestu još dva mjeseca.
Ne znam kako prođu oni vozači koje policija zaustavi uz pomoć tehnologije koja očitava tablice i sve podatke vezane uz vozilo i vlasnika ali na parkingu očito možeš ostaviti neregistrirani auto bez ikakvih posljedica.