Netgear m1 je jedina opcija od cat16 rutera sa lan prikljuckom za sada. Citam da ljudi imaju poprilicno problema isto sa njime. Hardvare je dobar vjerovatno ali firmware bas i nisu nesto da obrade sve frekvencije kako spada. Ovakve brzine jedino preko top mobitela se mogu dobiti pa onda mobitel ustekati sa usb 3.0 kablom na lap ili neku kombinaciju rutera koji to podrzava. Uglavnom sve jako skup sport i pitanje kome trebaju takve brzine koje rade ali nisu uvijek iste ali dobro je vidjeti da tehnologija napreduje i da se mogu takve brzine ostvariti. To je veliki plus.
Meni osobno pozeljno je flat da nemoram nista razmisljati sta sam potrosio i min 30 mbita brzina sasvim dovoljno a max.. a koliko god moze naravno
Tih 30 mogu dobiti na tele 2 flat tarifa ali na mobitelu, na ruteru uplola manje makar stavio ogromnu antenu nejde nikako vise a i onda brzina padne debelo ispod 10 mbita.
Konkretno rjesenje nemam, ipak bonbon mi ispadne skorom 400kn mjesecno flat a brzine sa ruterom 120-190 u savrsenom slucaju.
4g je i dalje slepanje sa netom. Koje moze biti super a moze biti dosta lose. Ovisi o mjestu koiko je opterecen odasiljak i koliko su ga dobro opremili.
Realno te brzinu nisu toliko potrebne kada bonbon ko da limitira ili ruter zeza sa brzinama torrenta pa nemoze povuci vise od 50-tak posto brzine tako da sve pada u vodu i postavlja se pitanje jeli bitno ako je nesto skinuto sat vremena kasnije a davati toliko novca.