my 2 cents...
kod nas na faxu su, davnih dana, imali sve mikrotike. to je radilo kako je radilo. u pravilu JE radilo ali sporo.
grad je isto još davnih dana pokrio centar sa mikroticima (routerboardovi sa 5ghz linkovima i 2.4 za javnost). to je radilo dobro po zimi, u smislu da sam skoro kilometar od centra imao po 10-12mbita free interneta. u centru je radilo odlično. po ljeti bi se stvar jednostavno raspala, nije ni captive portal uspijevalo otvoriti, o nekom netu nije bilo ni priče.
fax je nakon toga išao 2 koraka dalje i u dvorane postavio ubiquitije, a na kampus je išao ruckus (tj kad sam ja diplomirao bio je plan da se stavi ruckus...). mikrotik je izbačen iz priče osim tu i tamo za neke linkove.
grad je isto prešao na nešto ozbiljnije, nisam siguran na šta, ali ovog ljeta je sve uredno šljakalo sa tisućama turista u centru. malo sporo, ali išlo je. nije umiralo kad prethodnih godina.
ubiquiti ti je neki minimum. imaš njihove community stranice sa deploymentima njihovih korisnika, pa si možeš neku ideju složit. ako uspiju pokrit stadion, pokrit ćeš ti i centar grada.