Citiraj:
Autor domy_os
Budi sretan što si uspio postići i tu brzinu, gigabit mreža je u dosta slučajeva brža cca pet puta od 100 Mb. Ne znam što bih ti drugo predložio, a da ne uđe u domenu enterprise rješenja gdje cijene idu u nebo. Druga stvar je što imaš notebook pa neke kombinacije kao network teaming i 10 Gb mreža otpadaju.
Imam sličan setup s komponentama iz siga kao i ti, također koristim SyncBack, ali mi brzina nije previše bitna pa koristim Thomson router i D-Link gigabit switch. Imam dnevni, mjesečni i kvartalni backup. Dnevni ima svoj wake up task schedule koji budi PC iz sleepa u 22 h, preko mreže kopira sve promjene s dva notebooka i mobitela i poslije ga vrati u standby. Ostala dva radim ručno kad spojim vanjske diskove s udaljene lokacije. To tako radi već ohoho godina, samo mijenjam diskove kad krepaju i usavršavam profile.
|
Ma za mrežna rješenja mi je jasno. Ono što mi nije jasno je kako su USB i thunderbolt rješenja ovako nepraktična i nedostupna. Mogao bi jedino nabaviti taj usb wormhole kabel koji podržava takav transfer ali bi to morao vidjet na ebayu.
Vidiš ja ne radim dnevni backup niti imam same windowse glavne mašinje igdje backupirane. Trenutno u mobile workstationu uz SSD imam jedan 2TB disk na kojem su mi svi podatci koje aktivno koristim. Kad mi to više ne treba na radnoj mašini ali ne želim brisat nego arhivirat ili sačuvat, onda samo iskrcam na druge diskove. Ideja bi bila da ti diskovi sada budu u zasebnom PC-u i da samo trpam u njega a da syncback pro backup radim na njemu, između diskova koji su u samom PC-u.
Ovo s eksternim tosterom za diskove me nervira. Neuredno je, diskovi mi stoje po stolu, ne mogu ih uštekat sve paralelno itd itd.
Uostalom, mogu usput i dignut FTP server na njemu tako da se po želji iz vani mogu spojit na njega kad mi treba.
NAS je isto rješenje ali ne volim imat nepotrebno redundantnu elektroniku. S obzirom da bi mi jedan stolni PC uz mobile workstation dobro došao za neke stvari, radije ću objediniti sve unutar njega. Uostalom, mogu nakrcat unutra puno više diskova nego u prosječni NAS. Osim ako ću na nas potrošit dosta love...