Citiraj:
Autor Old Iggy
Ovo "mali 10 Gbit switch" je malo problematično. Općenito je 10G malo overkill za po doma.
|
Hmm vjerujem. Mislim trenutno mi je tih 125MB/S sasvim u redu. Ali u slučaju da bi poželio više čini mi se da bi jedino praktično rješenje bilo istražit direktno povezivanje dva stroja putem usb-a ili thunderbolta, znaš nešto o tome?
Citiraj:
Autor Nikky
Zaboravio si napisati, ne samo da je overkill nego je (još uvijek) preskup sport, čak i amerima.
@thubanx6
Dokle si stigao u preskakanju prepreka ?
|
Uspio sam putem routera uspostavit gigabitnu konekciju od jednog prema drugom laptopu. Suprotni smijer mi ne radi, 90% zato što su mi na njemu LTSB windowsi sa registry modom koji disejbla updejte pa se tu nešto poremetilo. Na njemu je puno starija verzija windowsa nego na drugom laptopu.
U svakom slučaju to nije ni bitno jer ču ionako vezu uspostavljat s drugim PC-em koji još trebam kupit. Taj PC će imat standardne redovito updejtane windowse.
Za probu. Sam vezu uspio uspostaviti u jednom smijeru. Vidim šerani folder, prebacivanje funkcionira na drag and drop i povuče 110MB/S bez problema.
Iznenadilo me što čak ako je jedan stroj spojen na WIFI a ne na žicu, brzina je opet oko 100MB/s.
Sad je jedino pitanje, ako poželim brži transfer, kako to realizirat USB-om thunderboltom ili nečim sličnim.