View Single Post
Staro 28.11.2018., 12:19   #4
thubanx6
Premium
Moj komp

thubanx6's Avatar

Datum registracije: Aug 2011
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Storage Spaces na desktop računalu, da fino obuhvati sve diskove koje misliš koristiti, pa dijeljenje i mapiranje tog velikog diska s laptopom. Na laptopu možeš složiti taj dijeljeni disk i pod Quick Access prilikom mapiranja, tak da ne moraš svaki put čekati dok se ne skuže do kraja. Kaj se tiče povezivanja desktop i laptop računala, statička IP adresa za mrežne adaptere koji se koriste. Eventualno još pričekaj da se javi netko stručniji po pitanju mrežnog povezivanja.

Okej ali kako ide fizička veza između njih dva? Spojim ih obojcu žicom u isti router, tako da se mogu međusobno otkrit u windowsima. I onda storage spaces dalje može radit posao?
EDIT: Da, vidim da si to u biti i napisao. Idem istražit storage spaces. Ovo sa shared diskovima u windowsima mi se malo čini pre komplicirano, nepraktično i puno sigurnosnih blokada koje su mi nepotrebne. Ne želim upisivat nikakve passworde nego mi ti diskovi trebaju biti dostupni kao da su u thinkpadu.

Citiraj:
Autor hedgehog Pregled postova
Ethernet kabel između dva PC-a ne radi ako ne napraviš crossover kabel. Ako napraviš pak to ti je najlakše rješenje da
Imam crossover kabel, s njim sam i radio, ali nisam uspio iz nekog razloga.
Btw crossover kabel s ni jednom modernom ethernet karticom više nije potreban. Moderne kartice samo prilagode protokol kad pokušaš napravit vezu direktno klasičnim kabelom. Ali sam pokušavao s crossoverom just in case.
thubanx6 je offline   Reply With Quote