Citiraj:
Autor The Exiled
Storage Spaces na desktop računalu, da fino obuhvati sve diskove koje misliš koristiti, pa dijeljenje i mapiranje tog velikog diska s laptopom. Na laptopu možeš složiti taj dijeljeni disk i pod Quick Access prilikom mapiranja, tak da ne moraš svaki put čekati dok se ne skuže do kraja. Kaj se tiče povezivanja desktop i laptop računala, statička IP adresa za mrežne adaptere koji se koriste. Eventualno još pričekaj da se javi netko stručniji po pitanju mrežnog povezivanja.
|
Okej ali kako ide fizička veza između njih dva? Spojim ih obojcu žicom u isti router, tako da se mogu međusobno otkrit u windowsima. I onda storage spaces dalje može radit posao?
EDIT: Da, vidim da si to u biti i napisao. Idem istražit storage spaces. Ovo sa shared diskovima u windowsima mi se malo čini pre komplicirano, nepraktično i puno sigurnosnih blokada koje su mi nepotrebne. Ne želim upisivat nikakve passworde nego mi ti diskovi trebaju biti dostupni kao da su u thinkpadu.
Citiraj:
Autor hedgehog
Ethernet kabel između dva PC-a ne radi ako ne napraviš crossover kabel. Ako napraviš pak to ti je najlakše rješenje da 
|
Imam crossover kabel, s njim sam i radio, ali nisam uspio iz nekog razloga.
Btw crossover kabel s ni jednom modernom ethernet karticom više nije potreban. Moderne kartice samo prilagode protokol kad pokušaš napravit vezu direktno klasičnim kabelom. Ali sam pokušavao s crossoverom just in case.