Citiraj:
Autor Campeonato
PCI-E slot ne vuce 75W. To bi znacilo da ti kroz plocu prolazi 375W samo za grafe. Znaci kroz 24pin i dodatni 6pin. Nemoguce.
|
Ha neznam, kolko vuce kad je ustekalno 4/5 grafi tj. dali onda dijeli 75W na sve slotove pa svaki dobije 15W a ostlao iz PCI-E kablea ili ipak svaki daje 75W ? Kao sto i sam kazes 375W bi bilo puno da tolko vozi kroz plocu stalno.
Citiraj:
Autor Campeonato
Ali bilo bi blesavo vuci tih 75W po grafi kroz vodove na maticnoj ako se ima direktni konektor na grafickoj zar ne? A ni racunica ne pase, ako trebas za vise od dvije grafe dodatni konektor koji daje do 75W, onda ni ne uzima toliko za svaku.
|
Neznam jel blesavo ili ne ali znam da sam dva puta dok sam pretumbavao kartice po kompovima zaboravio ustekati konektore u jednu grafu i komp se boota , windowsi su vidjeli grafu ali nisu mogli instalirati drivere za nju (bio sam u WTF ... pas-mater... modu par minuta dok nisam skuzio sta vise ova dva kabela...

). Znaci grafa kao "radi", komp vidi nesto ali ne radi kak treba jer nema dosta struje tako da vjerujem da ipak dobije vise od 15-20W iz PCI-E slota (u slucaju 3-4 grafe) dok ju windowsi vide ?
Citiraj:
Autor Campeonato
Di si nasao ovo za 40W po molexu? Zapravo, molex je krivi naziv. Pogledaj moj zadnji post.
|
Naso sam na nekom forumu slicno pitanje za napajanje GPUa preko adaptera/Molexa i ovaj odgovor (moguce da je totalno krivo):
"Molex connectors are rated to deliver 40 watts. 6 pin PCIe connectors are rated to deliver 75 watts each.
PCIe 1.x and 2.0 allow for 75 watts of power to be drawn from the motherboard itself when using a 16x slot. PCIe 2.1 and 3.0 can deliver 150 watts when using a 16x slot.
For compatibility reasons, many GPU manufacturers will only ever draw 75 watts from the socket itself, drawing the rest from the dedicated PCIe power connectors. Since the 7770 is rated at 80 watts, it needs a power connector to make up for the 5 watt shortfall.
Since your 7770 will only draw a few watts from the auxiliary power connector, it is safe to couple it to a 40 watt Molex connector if you so desire. However, this is safe for low power cards only. Higher power cards should always use dedicated PCIe connectors. "
Citiraj:
Autor Campeonato
Ako zelis biti siguran, posalji mail na corsair, pitaj za koliku snagu im je projektiran jedan molex konektor.
|
Da, to nije losa ideja, mogo bit to. Citao sam reviewe i to se cini trenutno best of the best napajanje pa moguce da su i tu malo pojacali

(
https://www.tomshardware.com/reviews...-psu,5406.html)
Citiraj:
Autor Nbdy32
Ajd da te pitam, jel to za majnanje ???
Ako je,netreba ti 2 konektora na grafičkoj,dovoljno je da uštekaš jedan ...
Pa samim time možeš staviti 9 kartica ...
|
Nije za majnanje nego za GPU rendering, trebaju mi oba konektora stalno jer u renderu jedan 1080Ti vuce 205-215W zavisno od scene/postavki u parallel samplingu, a RTX 2080Ti potegne jos malo vise.
S time da sam render/stabilnost kompa u tom slucaju je opako osjetljivo na napajanje, i najmanji glitch u napajanjeu = BSOD ili crash/reset/driver timeout....
Prije nekoliko mjeseci sam 2 tjedna pokusavao odgonetnuti zasto jedan renderslave nekad renda pola sata i BSOD a nekad 10 sati bez problema, vadio grafe, tumbao po kompovima dok nisam doso na jednu grafu u RenderSlaveu i opet se znalo srusti i to nekad tek nakon 15 sati. Na kraju zamjenio PSU i sve radi ko sat (a PSU je bio 1700W, 18 mjeseci star i komp uredno radi/boota i nekad renda satima nekad minutama). Dobio sam drugi PSU bez problema ali dok sam cekao mjesec dana da istestiraju pa posalju novi iz njemacke dotad sam morao kupiti drugi PSU). Od onda imam nekoliko PSUa na lageru stalno za rezervu

.
Trenutno u rezervi imam RX650W (Corsair) i 2*1700W (Lepatek/Enermax)
Isto se kolegi dogodilo sa EVGA 1000W napajanjem, tjednima je dumao sta je dok na kraju nije zamjenio napajanje i onda opet sve OK, rendas danima bez problema.