View Single Post
Staro 23.11.2018., 23:58   #1
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
6pin SATA Power to 8 Pin PCI-E Power - moze li ?

Bok,

Imam problem tj. manjak PCI-E konektora iz napajanja pa se pitam moze li ovakav konverter posluziti a da bude sigurno za grafu/napajanje ?
https://www.amazon.com/Power-Express.../dp/B007Y8FSMQ

Znaci problematika je slijedece prirode (opet ekzotika ).

Imam Corsair AX1600i napajanje i ima "samo" 10 PCI-E konektora (svi su 6+2 PIN) za graficke kartice. ALI jedan od tih 10 sam morao ustekati u maticnu plocu jer kad su vise od dvije graficke onda trazi taj dodadni konektor za struju (nije dosta samo 24 pin).

I sad imam problem da bi htio 5 grafickih u kucistu a imam samo 9 konektora tj. fali mi jos jedan za 5tu grafu.

Imam viska molexa i sata power konektora za napajanje pa sam mislio mogu li uglaviti dva molexa ili SATA power kabela (sa dva zasebna raila/izlaza ?) udruziti u jedan PCI-E i dobiti stabilan/siguran PCI-E konektor/kabel ? Kolko sam citao specifikacije jedan molex ide do 40W a dva bi ona bila 80W ? Neznam koliko ide SATA power cable (onaj linkani)? Mozda on moze povuc vise od 40W ?

Grafe su 200-250W sve tako da tu nemam bas nekog velikog izbora smanjenja ali ako iz slota vuce max 75W onda ostaje jos 180W iz PCI-E konektora pa nisam ziher oce biti dosta ovih 80W + jos jedna PCI-E koji bi u tom slucaju moroa nahranit ostalih 100+ W ?

Hvala