Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 22.11.2018., 14:02   #9593
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor martyzd Pregled postova
Ajmo jos jedna nedoumica.
Otvorila mi se BlackF opcija ici na bookshelf zvucnike: Sonus faber venere 1.5
Jest da bih trebao malo zagrabit u kesu (oko 5k) + stereo receiever Pionees SX-N30 za 2.5k preko ebay-a pa mi recite sto mislite o ovoj opciji?
Što su ti izvori zvuka?
Misliš li kasnije dodavati još zvučnika osim ta dva?

Računaj da su AVR-ovi bolji u price/performance jer se proizvode u daleko većim količinama nego 2-kanalni ampovi/receiveri.

Većina novijih AVR-ova i ampova ima SNR ispod razine čujnosti, tako da ako nisu nešto maestralno zeznuli u konstrukciji nećeš čuti nikakvu razliku.

Gledaj da ti AVR/amp ima dovoljno snage za tvoje zvučnike i da ima potrebne inpute/feature koji ti trebaju. Bilo šta od Denona/Marantza (ista firma) i Yamahe bi ti trebalo biti OK. NAD je klasa/pola klase iznad, ali je skuplji (noviji modeli imaju Dirac korekciju sobe za koju se priča da je puno bolja od Audysseya).

Ne znam gdje si imao priliku poslušati zvučnike, ali računaj da bi mogli drukčije zvučati u tvojoj sobi (ovisno o obliku sobe i namještaju kojeg imaš).

Ako mene pitaš, dobar algoritam za korekciju sobe je najbitniji nakon samog izbora zvučnika (i akustičkog tretmana ako imaš problema koje algoritam ne može riješiti).
messiah je offline   Reply With Quote