View Single Post
Staro 11.11.2018., 19:13   #690
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Palo mi na pamet da otvorim nešto preko komandi. I hoće. Skužio da pc najnormalnike radi, samo nemam sučelje tj. desktop. Brijem po folderima, instaliram, brišem programe, pokrećem igre...
Lako za SSD, to možeš kasnije kad imaš funkcionalni OS, a i sam alat je dosta dobro napravljen, tak da sve možeš unutar OS-a, pa onda naknadno restart za nadogradnju firmwarea. Kaj se tiče Windows 10 havarije, kad ponovno instaliraš OS, pusti da Windows Update pokupi i instalira sve kaj treba, a onda naknadno instaliraj (prethodno) friško skinute drivere za čipset, mrežnu, grafičku, zvučnu, itd. Jasno, svaki driver direktno sa stranice proizvođača, nemoj se uopće zamarati s onim kaj se nalazi na ASUSovim stranicama. I onda prije nego kreneš s instalacijom bilo kakvog dodatnog softvera, podesi Windows Defender Sandbox i PUP zaštitu (linkovi u prijašnjem postu), tak da bar imaš nekakvu obranu od smeća koje bi se kasnije moglo početi kotiti. .NET framework, kolko i sam imaš prilike vidjeti, već dolazi u sklopu OS-a, tak da pazi kad i ako krene nekakvo upozorenje o novijoj verziji, jer zadnju već imaš. Možeš eventualno instalirati stariju, a i to je pitanje da li ti treba ili neka aplikacija "treba" .NET framework za daljnji raspošoj. Avast kakav god da je, nažalost prouzročava više štete, nego koristi, pa razmisli o nekoj alternativi, ako nećeš samo Windows Defender.
The Exiled je online   Reply With Quote