Tema: Iskon
View Single Post
Staro 04.11.2018., 18:46   #5155
Verbum
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor darkydark Pregled postova
Pozdrav,

jel neko tagirao VLAN portove da se njihov ruter izbaci iz priče i koristi se samo ONT?

Na internetima sam našao da je net 3967, a TV 3369 pa čisto da sam spreman prije nego mi oprema dođe.

Kad su mi na drugoj lokaciji optiku stavljali, niti tehničar, niti ljudi koje je on zvao da provjere ispravnost linije/parice nisu pojma imali o čemu pričam
Radi, uzeo Iskon prije dva tjedna (prije bio na HT optici). Kako je tehnicar dosao sa novim ruterom i ontom od Iskona rekao sam mu da ruter prebace u bridge mode.
Nakon prebacivanja samo sam maknuo njihov ruter i spojio svoj Asus RN-66u direktno na ont.
Bitno je da znas Vlanove i svoje korisnicko ime i sifru (to reci tehnicaru da sazna od tehnicke sluzbe prilikom instalacije).

Kad sam maknuo njihov ruter tehnicar nije mogao vjerovati sta radim jer je mislio prvo da cu svoj ruter spojit na njihov ruter (toliko o znanju tehnicara i korisnicke slizbe).

Najbitnije je da ti znas sta radis i sta trebas od njih. Od kad sam presao na Iskon nikad nikakvih problema, kupovina Asusa pokazala mi se kao jedna od najboljih investicija.

P.S. koristim Iskon Net 200 (nemam telefon ni tv) tako da za net mogu potvrdit da radi spomenuti Vlan.

Zadnje izmijenjeno od: Verbum. 04.11.2018. u 18:53.
Verbum je offline   Reply With Quote