Citiraj:
Autor darkijas
alpha 7 je proslogodisnji procesor ali to ne znaci da je los. Inace ima ga jos i ovogodisnji oled b8 dok vise serije LG oled ovogodisnjih modela imaju alpha 9. Meni taj famozni proc slike i nije najbitnija stvar ako je panel responzivan dovoljno, ako je dobar kontrtast i bez dse i bb nedaca. Usput, gdje si iskopao da Lg sk8500 ima najlosiju uniformiranost ekrana?
Philips ako ima nano ips onda sigurno taj panel potice od LG-a ionako.
Po meni je daleko najbitnije ulovit dobar primjerak panela a sve ostalo je sporedno.
Nekad davno kad sam kupovao televizore dofuram doma isti model tri primjerka, najboljega zadrzim a dva vratim. Eh to su bila vremena..
levca05@ Sto se tice plasmi ne znam koji model imas ali kod njih je zapravo kvaka koliko je panel svijetao. Kako sam imao vise komada od panasonica (imam jos uvjek) znam jako dobro da se isti modeli ponekad poprilicno razlikuju u svjetlini slike. Ne znam jel to zbog nacina i vremena koristenja ili su u startu takvi. Stariji modeli panasonic plasmi (negdje do g20-g30 modela) imaju pak relativno slabasan prikaz crne boje koji i nije puno bolji od prosjecnog lcd-a, ako je uopce. Medjutim kada imas dobar primjerak sa dobrom svjetlinom, g30 ili noviji jedini pandan koji moze konkurirat takvom televizoru je oled ili eventualno lcd sa dobrim fald-om
|
Napisao sam gore, Samsung plazma, D8000, nekada, mislim da ima 5,6 godina kako sam je kupio je bila the best buy, 1800e placena, ma ok je ona, boje, kontrast, SD slika odlicna, HD takodje, ali u usporedbi sa ovim modelima UHD tv-ima koje imam je inferiornija. Bolja je jedino od LG-a i Samsunga 9002, na SD kanalima, od Sonija nije,a u ostalim segmentima zaostaje, jer ipak su ovo 4k tv-i. Sony ljudi razbija na SD kanalima, neverovatna slka na ovozemaljskim kanalima, ma i na HD kanalima, kada je sport u pitanju bez obzira sto su ovi na 120hz, uhd kanali bez HDR-a i HLG-ja su takodje na Soniju fenomenalni, jedino i samo jedino gde zaostaje je na tih 3,4 kanala koji podrzavaju HDR i HLG, kao i na Netfliksovim serijama koje su u HDR-u ili Dolby visionu, ali iskreno, ja to ne volim da gledam, jer mi to nije filmska slika za onim zrnevljem prepoznatljivim za filmske ekrane.
Ovim zelim da pomognem mnogima da se ne zalecu za nekim WOU specifikacijama koje proizvodjaci postavljaju na modelima tv-a, a normalno i sta ljudi preferiraju kod gledanja tv-a, kao i tehnickim resursima koje poseduju, pozz