View Single Post
Staro 03.11.2018., 20:32   #11723
levca05
Registered User

Datum registracije: Nov 2018
Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
Jel zna netko, u svezi LG 49sk8500 ima li doticni tv jednak ili ipak manji broj zona lokalnog od vece brace tj od 55sk8500 i 65sk8500

Ja imam 55SK8500 i sve u vezi tog tv-aogu ti reci.
Imam i Soni 55XE 7005, Samsung 65MU 9002 i plazmu nekad the best bay, Samung D8000.
Ovako stoje stvari, ovo ti pisem iz licnog iskustva i onog sto vidim svojim ocima, jer se vec mesecima, danima igram sa ovim tv-ima, a ne neko sto ovde pise na osnovu necega sto je procitao na nekom forumu, ili ti nekoj recenziji, koje su ama bas do nijedene neupotrebljive u stvarnom zivotu i eksploataciji tv-a.
Sony bez obzira sto je najslabiji od ovih modela ima najbolju sliku u SD kanalima, kao i na HD kanalima jer imam i satelitski VU Zero 4k resiver, pa znam o cemu pisem, a imam i android boksove, medju kojima je i vrhunska Nvidia shilds, placam i Netflix i Real debrid na Kodiju, tako da mi je sve skoro sto je aktuelno od flmova, serija i sportskih dogadjaja u svim rezolucijama dostupno.
Lg SK 8500 ima najslabiju sliku na sd kanalima, a u rangu je na HD kanalima sa Samsungom iz proslogodisnje serije 9 koeg sam platio 2500e, medjutim SK 8500 je najbolji u HLG HDR rezoluciji kao i u Dolbi vision tehnologiji i tu mu ni Sony ni Samsung ne mogu prici, a plazmau ne uzimam u obzir jer previse mracna i dobra je samo nocu za gledanje. Sony je znaci najbolji u HD i SD slici, ali ima VA panel i cim se pomeris malo vise u kut, pobledi mu slika. Na HDR satelitskim kanalima, Sony je slab i potamni mu slika, a i Samsung bez obzira sto ima i HDR i HLG, nema tu ostrinu na pomenutim kanalima.
LG SK 8500 ima i fenomenalan remote kontrol tj daljinski, kao i izuzetno dobre zvucnike, Samsung je tu dosta slabiji, a Sony katastrofa sto se tice zvuka i bez priklucenja na AV resiver je ocajan.
Ako nesto treba od dodatnih informacija iz prve ruke, pitajte, inace, da dodam da sam cak i placao kalibraciju ali od mog oka nema bolje kalibracije, tako da sve sto pisu na forumima, lepo se uputiti i imati neke osnove, ali samo vase oko to moze presuditi i niko vise, Mislio sam i Oled da kupim, B7, dugo ga vagao ali se malo uplasio od tog famoznog burning-a, a verujte da se malo boljim podesavanjem slike, te razlike mogu drasticno smanjiti i nema tu neke WOU razlike medju vrhunskim markama, vec su nijanse u pitanju, hvala i pozz
levca05 je offline   Reply With Quote