Citiraj:
Autor darkijas
Ako uopce sto kupim jer jos se lomim. Morat cu pogledat testove za doticne. Panasonic vjerujem da je ok ali malo me odbija to sto je edge led. Philips je isto tako. Fald na LG-u ipak obecava vise a i dizajn mi je subjektivno najbolji LG + funkcionalnost smart tv (iako nije andrija) smart remote mi djeluje na lg-u najkorektnije odradjeno.
|
Što se tiče FALDA na tom Lg-ju skoro kao da ga nema..Pored toga ima i lošu uniformiranost panela. A da uzmemo u obzir, da imata Panasonic i Philips osjetno bolje procesiranje slike nema dileme šta uzet.. Jer ionako imaju svi jednak kontrast , prikaz boja, jedino ima Lg nešto malo bolju svetilnost, ali u praksi se to uopšte ne primjeti.. Ali imata uopšte Philips i Panasonic osjetnu bolju ostrinu slike..Tako, da ako oduzmemo taj polovni FALD kod Lg-ja onda su Philips i Panasonic svakako bolji odabir..Pravi FALD bi ti trebao vidjet kako izgleda na Philips modelu 8102 ili Sonyu XE/XF9005 ili Samsungu Q9..A ne taj FALD što prikazuje taj Lg. Nešto bolji je model SK9500 ali tamo je več druga cjena i opet dobijaš recimo Sony model XF9005 koji je svakako bolji..Tako, da moja preporuka ide definitivno Philipsu ili Panasonicu..Jedino ako ti znači više sam rad smarta, bolji daljinski itd..Onda Lg.
https://youtu.be/YJ242IYygLQ
The local dimming feature on the SK9 000 is not responsive enough. It reacts too slowly to moving highlights, and the dimming zones turn on and off too late. It is very similar to the
Vizio M Series 2017. We do not recommend using the '
High' setting. '
Medium' or '
Low' work best depending on personal preference.