View Single Post
Staro 02.11.2018., 14:21   #11693
martyzd
Registered User
 
martyzd's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2018
Lokacija: Zadar
Postovi: 56
Citiraj:
Autor ShebY Pregled postova
Dodam još na ovo kako imam SK8500 većneko vrijeme.
Znači uniformiranost slike na TCL-u je SMEĆE, to mogu sada reći zato jer je na LG-u jako dobra, da LG nema malo tamnije zone u kutevima koje su jedva primjetne u nekim situacijama unifomiranost bi bila savršena.
TCL je imao local dimming, imao je i postavke za to ali ja sam 99.9% siguran da to neradi ništa, razllike u slici NEMA u ni jednoj vrsti sadržaja (tv signal, netflix, PS4).
Na LG-u FALD radi i to je očito i jako dobro, bilo bi bolje kad bi imao još više dimming zona. SK9500 ima još više i to je super, samo što kod nas košta skoro kao OLED pa se bolje protegnut još 500-1000kn i uzet OLED.
Još što se tiče TCL i stvari koje ima a zapravo nema a to je HDR, uopće nema 10bit matricu a boje su isprane do bola, bolje boje ima 4godine star 40" panasonic IPS naspram ovog smeća.
TCL s VA matricom ima bolje crne i tu sve prednosti tog TV-a nad LG-om završavaju.
LG ima svjetliju sliku, bolje boje, 120Hz refresh, MILJAMA bolji OS, podrku za Dolby Atmos i Dolby Vision, sami TV je ljepši, zvuk je PUNO bolji.
TV se upali ODMAH čak ako ga palim na netflix tipku upali se za manje od 2s, znači pokaže netflix homescreen gdje odma možeš birat sadržaj i sve.
UI je cijeli fluidan, od osnovni stvari kao što je pojačavnje/stišavanje do navigacije po appovima, postavkama itd. Air mouse radi super.

Generalno ljudi izbjegavajte android TV-ove, Sony je jedini vjeratno ok. Od ostalog bježite.
Čak i ekipa koja ima android TV par mjeseci a da nije Sony vjeratno neznaju šta ih čeka s prvim update-om .

Ako sam nešto zaboravio ili vas zanima nešto specifično pitajte.
Ali generalno je dojam da su LG a bome i stari panasonic kvalitetni televizori, od same izrade, daljinaca, software-a, zvuka, kvalitete slike, svega.
TCL ne spada u tu kategoriju.

EDIT: Samsung QLED Q6FN se čini kao jako dobar TV, jedino što se meni ne sviđa je što je edge LED, TCL je zbog toga ima jako izbijanje pozadinskog po rubovima. Znali ne backlight bleed već baš izbijanje koje počinje jedno 1cm od ruba i završava 3-4cm od ruba, i imaš osjećaj da tu stoje ogrommne neonke.
Btw gdje je taj samsung 7500kn?
Bio je na Santa D 7600kn pa 10% popusta na to, al vise ga nemaju...
Za drugi izbor onda mi je Samsung 8002, LG SK8500 ili Panasonic FX780E (oba IPS s time sto je Panasonic 1k jeftiniji). Moram do trgovine vidit taj dojam VA ili IPS, cak mislim da za normalno koristenje nece bit toliko bitno i da se nece vidjet neka razlika

Poslano sa mog FRD-L09 koristeći Tapatalk
martyzd je offline   Reply With Quote