Imam ja TCL 65p6046.
Iskustvo je takvo da ga nakon skoro 3 mjeseca vraćam nazad u trgovinu i neželim nikome da kupi android TV bilo koji, a pogotovo TCL.
Slika je valjda ok za te novce (65" za cca 7k kuna), VA matrica pa ima dobu crnu ali boje zato izgledaju malo isprano i svjetlina je slaba u svim uvjetima.
Izbijanje pozdinskog osvjetljenja je osjetno na 65",ali na manjim veličinama jedva vidljivo.
Najveća mana ovog TV-a i vjeroatno svakog TCL-a je OS tj. software.
Tvornički je došao s androidom 6.0 i dok je na toj verziji relativno ok radio, opcije su jako ograničene i bacao je grešku svako malo "google play services has stopped working", mislim usred tekme ili filma ti baci tu grešku i onda panično hvataš daljinski da klikneš ok kako bi se makla glupa notifikacija.
Ajde to je frend koji je kupio isti tv uspio rješiti, instalirali samo novi google play store (preko sticka) i još nešto i napokon tv radi kako treba.
Krajem srpnja se TV sam, bez pitanja nadogradio na android 7.0.
E tu počinje križni put, početno oduševljenje da je TV dobio update je ošlo u krasni kad se TV sam od sebe upalio usred noći, to sam prvo otpisao na mačku koja je možda prešla preko daljinskog, iako se to nikad nije desilo do tada.
No pošto se to nastavilo dešavati nije mica kriva

, ošli smo na vikend doma i dočekali upaljen TV.
TV kad se upali sam od sebe nije responzivan, nemoš ga ugasiti (osim čupanja iz struje naravno, što nisam radio), nemoš ga stišati ništa.
Također mi se dok radi POJAČA NA MAX VOLUMEN i pokaže boot image, daljinski i onda ne reagira na ništa dok ovaj krasni TV izbija bubnjiće.
Osim toga cjeli TV se od nadogradnje usporio, šteka u svim pogledima, šteka POJAČAVANJE TV-a što mi je apsurdno.
Nekim čudom sam na poljskome forumu pronašao orginal 6.0 android za taj TV, flash-ao ga i onda tek vidio koliko je TV spor na 7.0, naravno to nije pomoglo jer se TV za koji dan ponovo automatski nadogradio na 7.0.
Opcije za isključivanje nadogradnji nema,kad uključim neku opciju da mora tražiti doputenje za instalaciju updatea, onda ponudi "update" i "update later".
Pogađate "update later" ga samo nadogradi sutra, ovaj put bez pitanja naravno.
Nakon trećeg updatea na 7.0 (da dvaput sam ga vraćao na 6.0) mi je pukao film.
Otišao sam u trgovinu gdje je TV kupljen i tražio zamjenu.
U pondjeljak stiže zamjena (LG od 55" spomenut koji post ranije) a ovaj TV trajno napušta moj dom, amen.
TLDR: Ne kupujte TCL ni pod razno.
Edit: da napočetku nije kolega našao riješenje za "google play services has stopped working" vratio bih ga isti tjedan, ovako mi samo produžilo kalvariju.