Citiraj:
Autor martyzd
Za LG OLED vs Sony se definitivno slazem, nema logike kupit Sony.
A sto mislis o Samsung-u SQ6N ili MU8002 vs LG SK8500. Cak su i jeftiniji...zasto bi LG bio bolji izbor?
|
Moram priznati da nisam znao da postoji QLED sa tako dobrom cijenom, i definitivno ga se isplati uzeti u obzir ako nekome ovo dolje nije bitno. Dapače, ako ćete ga gledati sami ili u dvoje, više manje uvijek pod idealnim kutom, vjerojatno bih preporučio Q6FN (to mu je naziv kod nas ako se ne varam), prije nego LG-a. Ima FreeSync, što je bitno ako će netko gejmati na njemu.
Ako je nekome mana, u odnosu na SK8500 ovo mu je nedostatak:
"Unfortunately, the bad local dimming feature isn't very effective at dimming areas of the screen and letterbox bars aren't completely black. "
LG preferiram jer je IPS matrica, pa nije potrebno da se gleda direktno naprijed. Jako korisno kada ti ekipa dođe doma pogledati tekmu, ili vas 4 igra PES zajedno. Ne možete svi sjediti da gledate TV pod idealnim kutom.
A kako taj LG ima Full Array Dimming crne su mu jako dobre.
WebOS mi je puno draži od Tizena.
MU8002 je preblizu cijenom Q6 da bih ga mogao preporučiti.
Tko god uzme bilo Q6 ili SK8500, mislim da neće pogriješiti, stvar se svodi samo na VA vs IPS matricu (s time da još jednom napominjem, SK8500 ima FALD s čime odlično rješava najveći problem IPS matrice).
Tko u konkurenciji ova 3 TV-a uzme MU8002 zbog 500kn razlike, mislim da bi pogriješio.
P.S. Kada čitate Rtings obratite pažnju da su to modeli za US tržište, koji mogu biti drugačiji od EU (po speckama i imenu)
P.S.2 Ako Sony XF9 bude na Black fridayu približan Q6 ili SK8500, mislim da sve rasprave završavaju