Citiraj:
Autor riceburner
pa nije ni mogao bootat kad nema bios, to je vulgaris adapter...
|
Ma ne bih rekao da je vulgaris, radio je sasvim OK. Ono što me najviše čudi je to da je prepoznavao CD-RW prilikom podizanja, čak ga i pokazivao u onom SCSI izborniku, setup-u kako god da se zvao. Što je također bio i razlog zbog kojeg sam očekivao da bude radio u DOSu. Ali jednom kad sam podignuo Win95, više nije bilo problema...
Prilično sam siguran da je riječ o adapteru koji je bio prodan (u kompletu?) sa Teac CD-RW pogonom. Malo sam gledao okolo, skupljao informacije i pronašao da su se neki od tih pogona isporučivali upravo sa Kouwell KW-801 kontrolerom. (@C-Shadow slobodno me ispravi ako griješim)
U svakom slučaju Adaptec radi puno bolji posao, a kako razmišljam i o tome da s vremenom zamijenim disk (za SCSI), mislim da ovakva modifikacija ima smisla.
Nego, nisam znao da ovdje ima zainteresiranih za retro CDove... Prije nekih 4-5 godina, modernizirao sam svoju cijelu kolekciju softvera (tada) najnovijim Verbatim CD-R medijima. Što je naravno značilo da je svaki CD bio backupiran i kopiran na novi disk. Što znači naravno da je cijela tona tih starijih (i opasnih*) CDova bila pobacana u otpad, međutim ostavio sam si po jedan od svake grupe koje sam imao. Princo, Traxdata, Ricoh i drugi, zaboravio sam. Pa ako ima zainteresiranih, budem ih povadio i okinuo sliku-dvije
*Možda sam već o ovome pisao, ali dogodilo mi se jednom da je stari "Traxdata Gold" raznio potpuno nov i nikad korišteni DVD-RW pogon, kupljen negdje 2005, 06. godine. Terminalna šteta, disk se raznio pri punoj (56X?) brzini i pokidao laser, ladicu CDa, elektroniku, apsolutno sve. Ladica je izletila van, a šrapneli i komadići folije CDa su iskočili van i rasuli se oko kompa. Da nisu izgubili toliko na brzini i energiji unutar samog pogona, bila bi potpuno drugačija priča...