Citiraj:
Autor c-shadow
rekao bi da su malo pritvorili pipu, nemam drugog objašnjenja.
|
Kod mene isto rasulo i sad mozgam kako i sta.
Ukljucili LTE_A i
doslovce me otjerali sa mog silosa ( odasiljaca ) u dvoriscu

Nisu pustili klasican CA signal nego na svakoj zasebnoj frekvenciji radi LTE_A.
B3 ( 1800MHz ) je nekih 800m od mene i signal mi je -77dBm
CAT 4 router fata danju 30Mbps, nocu potegne do 50Mbps.
CAT 6 router fata danju 90-110Mbps a za noc stiga sam na 125Mbps i jos cekam sitne sate...
B20 ( 800MHz ) je tu manje od 100m i signal je -59dBm
CAT 4 router fata danju 50/70Mbps, nocu potegne do 110Mbps.
CAT 6 router fata danju 110Mbps a za noc budem vidio ako nekim slucajem uspijem natjerati router da se spoji na blizi odasiljac.
edit: evo doceka spajanje na B20 uz 28 restartova routera pa netko je morao od nas dvojce odustati prije ili kasnije....
Ovo je sad brutalno za po nocu skidat... produzujem ugovor 200% sam ga prvo idem otkazat da ga dobim cim jeftinije
Ovih 110Mbps danju sam slucajno skuzio da je router promjenio frekvenciju ( mozda je B3 nakratko pao ) pa brzinski izmjerio.
U tih par mjerenja na B20 sa CAT6 routerom tocno mi je vuklo 10/20Mbps vise nego kad se vratio router na B3.
Ovaj sugavac ZTE mf286 sa tele 2 fw nemos natjerat na custom frekvenciju, isto kao i mf283+, jedino huawei b310/5 sto jos imam, to mogu al nisu cat6...
U globalu prosirili su samo bandwidth za download, upload je apsolutno isti bio vulgaris 4G ili LTE_A i tak svejedno jel router cat4 ili cat6,
brzina je uvijek oko 30Mbps pa cak i kad koristim vanjsku antenu ili radi sa svojim unutarnjima, taj B20 odasiljac tu kod mene je zakucan na
~30Mbps bar sto se tice uploada a bogme nisam primjetio ni da ovaj novi B3 ide nes brze...
edit: uopce nemam ideju zasto sam router forsira spajanje na slabiji signal.... pa cak i cat4 routeri isto rade tj. to sam skuzio kada sam testirao s mf283+ dok b310 je manualno bio na B20 ili B3.