View Single Post
Staro 20.10.2018., 00:58   #11603
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor flyer1 Pregled postova
radin s frendom usporedni test entry level teveja ovih dana, moj sony VA 43'' 7005 protiv njegovog IPS fhd 43" sonya, 700 i nesto model, zaboravia san koji tocno.

*materijal koji ce se koristit su naravno filmovi SF zanra, remuxi dva izvanredna BD transfera, sunshine (sniman vrhunskom arri 35mm kamerom) i oblivion (snimljen red epic digitalnom perjanicom).
prijenosni drive ce bit izravno ustekan u usb port.

sunshine ce bit u fokusu zbog prikaza tamnijih dijelova, dok ce oblivion bit u fokusu zbog brojnih svijetlijih scena ''eksterijera''.

nabacin dojmove po zavrsetku istog.

* - u slucaju da se ne budemo mogli odlucit oko pobjednika , tie break ce bit bd transferi frickeovih samsare i barake.
i naravno, nije totalni fijasko, ali poraz za moj 7005 ....~1500 krznatih zivotinjica razlike u cijeni baceno u vitar...

zapravo, osta san paf koliko je ovaj frendov budget sony zapravo vrlo solidan televizor. konkretan primjerak ima dobru uniformnost ekrana (bleed je nepostojeci, a crna izgleda uvjerljivije nego na mom dellu....). brigtness je takoder uzoran, 400cd/m2. mana naravno ima, blagi ghosting u jako tamnim scenama uz gubitak detalja, ali traje zanemarivo kratko i svakako nista sto bi izazivalo glavobolju - posebno kad mu se zna cjenovni razred i restrikcije u handlingu slike....

''pobjednika'' je odlucila projekcija remuxa ''barake'' (jedan od top br transfera, ako ne i najbolji uopce). boje su toliko zivopisnije na ipsu da ponekad izgleda da se film vrti na dvostruko skupljem tv uredaju.....svog bi sad najradije proda i kupija sta drugo...puj na VA!
flyer1 je offline   Reply With Quote