Da li se samo meni čini ili P i X serija imaju ipak osjetno višu kontrolu kvalitete nego npr T serija koja bi trebala također bit sam vrh ponude?
Npr, to su nekom male stvari ali meni čine razliku između savršene mašine i one koju ću proslijediti na njuškalo.
Na mom P50 je tipkovnica apsolutno savršenstvo, rame uz rame s skupom mehaničkom. Predivan taktilni filing, lijep hod, idealno oblikovane tipke.
Kolega u firmi ima tri P51, osim toga sam isprobao još dva P50. Na svima je tipkovnica apsolutno identična.
I sad gledam iduče godine zamijenit sekundarnu mašinu (X230) nečim novijim, i jedan od najitnijih faktora mi je da dobijem istu tu tipkovnicu kao na P50. Međutim, čini mi se da je jedina mašina s kojom to mogu dobit, novi X1 carbon?
T480, T480S, čini mi se, kao i starije serije s kojim sam imao takvih iskustava (čak i x240/x250 dapače) dolaze sa mixed bag rezultatima. Na nekima su chicony tipkovnice, na nekima alps, neke su mekane i mushy, neke su dobre...
Također, po pitanju kvalitete izrade o T 14 inčnoj seriji u zadnje vrijeme čitam više žalbi nego o premium mašinama kao P52 i X1 carbon.
Da li sam lud ili postoji neki gap u kvaliteti čak i između serija koje bi sve trebale biti "premium"