View Single Post
Staro 17.10.2018., 00:54   #1337
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Samo da kažem vezano za ploču, dosta je to loša ploča bila
VIA KT400 chipset se i nije baš nešto proslavio... Kasnije je još izašao VIA KT600 koji je bio nešto bolji

A ova Asusica A7V8X-X je još najslabija verzija iz te serije

Asus A7N8X-E Deluxe je uz Abit NF7-S bila ponajbolja socket A ploča, nForce 2 chipset je nadebelo i naširoko rasturao VIA-ine chipsete u to doba kad je izašao
Imao sam masu socket A ploča tako da znam točno sve u detalje
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
KT400 je definitivno bio loš chipset koji nije znao iskoristiti DDR RAM. KT600 je bio puno bolji, ali je došao nForce ViA je bila poznata po tome da izbace loš (i spor) chipset i onda u sljedećoj verziji to poprave.

nForce chipset je bio tada ispred svog vremena. Do tada neviđeno RAM-ovi u dual channelu, hw firewall i SoundStorm koji je imao hw Dolby 5.1 encoder. Umjesto s analogijom i hrpom žica, komp spojiš tankom optikom s HT receiverom i peglaj 5.1!

Tko je 2000. godine +- 4-5god htio vrhunsku ploču pogotovo za OC velika je šansa da je u kanti imao Abit ploču. Šteta što ih je skandal s krivotvorenim kondenzatorima načeo i dokrajčio. Osobno sam koristio EPoX dok nisu došli X2 procesori. Tada se našla jedna Abit

Ovo mi je definitivno iznenađenje! Tu sam mašinu (pre)složio sad već prije par godina, ali se dobro sjećam da sam istražio stvari, i dobro pamtim da su Asus A7V8X-X prozvali jednom od najboljih Socket A ploča. I to na više foruma, znači nije bilo pristrano i/ili od samo jednog člana... Mislim da imam negdje plavu S462 matičnu marke "ECS", koja ima nforce chipset i možda bi je mogao promijeniti kad već ionako mijenjam kućište. Budemo vidjeli...

Kao što sam neki dan pričao @duggi, situacija sa RetroMaster konfiguracijom je izuzetno komplicirana. Naime, ta mašina je stvorena da obuhvati SVA razdoblja informatike, od ranijeg DOSa, preko Win98, pa sve do Win XP. Kao rezultat, ima dva (i pol) operativna sustava, dva zasebna harda, 3 grafičke, 2 (i pol) zvučne, itd. U biti sve je poduplano i multiplicirano kako bi zaobišao konflikte i nekompatibilnost hardvera i softvera. Tako da mi je jako bitna stabilnost sustava, i ne bih želio previše kopati po tome, za slučaj da stvari odu naopako.
  Reply With Quote