Citiraj:
Autor Gabre
Uglavnom azijska vozila tako rade. Debilana na maks
Nijemci su ok po tom pitanju, no isto ima iznimki, no njih spašavaju senzori za dnevno svjetlo pa ionako pale svjetla komplet sami kad se smrkne.
Ameri su isto retardirano, njima tabla svijetli ko Betlehem, naprijed DRL koje brat bratu ko maglenke svijetle, a nazad kita.
Onaj osjećaj kad na autoputu u mraku naletis na auto ispred sebe bez svjetala. Ali i takvi vozači su telad, pa jebote jelene jel ne kužiš da ne vidiš prst pred nosom.
|
Ne znaju ljudi koristiti novu tehnologiju. Primjera radi, Mazda ima sve na onoj ručici za žmigu lijevo od volana (ne lijevo od konzole kao njemci ili Škoda). Znači bez automatskih svjetala tu su 2 postavke. Prva su samo pozicije, druga su svjetla.
Sa opremom s automatskim svjetlima ubačena je i treća postavka (na prvo mjesto), nakon koje tek slijedi pozicija i onda svjetla bez obzira na automatiku.
Kad sam uzeo auto žena je jednu večer išla do dućana i vraća se sva zabrinuta "da nam svjetla ne rade ili slabo svjetle". Kako na prošloj Mazdi nisam imao automatiku, ona je po automatizmu stavila dva klika - i upalila pozicije.

U pravilu držim stalno na automatici i ne dira me 5% dal sam u tunelu ili ne. Samo sam pojačao osjetljivost da se pale i kada je oblačno, a ne samo kod totalne kmice.
Potpis ovo za obilaznicu. Sam se vozim tamo skoro svako jutro i to je strava kako se ljudi voze kada je magla. Ima gro ekipe koja ne pali svjetla uopće. Onda ima vizionara koji samo voze na dnevna, te najgore stari kamioni koji su toliko prljavi da im svjetla skužiš tek na maloj udaljenosti iako imaju sve popaljeno po PS-u... Zato ja palim sve što se da upaliti, pa nek me vide.