Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.10.2018., 22:15   #39323
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
meni su ove cijene cisto razumljive i nista pretjerano. 20-30-40% skuplje

Nije da mjenjas amortizere na godisnjoj razini, ili vilice komplet.

Izvuci ti koliko kosta pumpa goriva recimo?

bobina?
injektor
alnaser
alternator
dihtung poklopca ventila
set za remenje/lanac
itd

hebes ovaj potrosni materijal, to se sve da naci jeftinije okolo i ovisno o brandu.
Pa čekaj sad, CIJELO VRIJEME pričaMO o suv vs limo ISTOG ranga. Dakle A6 TRI NULA TEDEI vs Q7 TRI NULA TEDEI. Kakve cijene bobine injektora alnasera alternatora dihtunga poklopca ventila, remenja, lanca, kad pričamo o razlici u cijeni održavanja DVA AUTA RAZLIČITE KLASE pogonjenih ISTIM MOTOROM, a ti mene pitaš za razliku u cijeni DIJELOVA MOTORA? O Bože, baci jedan aisin i budi precizan. Ili još bolje, nije da mijenjaš pumpu goriva, bobine, alnaser ili alternator ili još bolje dihtung poklopca ventila na trolitrašu na mjesečnoj bazi???? Pa valjda je relevantije i češće se mijenjaju kočnice i elementi ovjesa nego alnaser kojem je vijek trajanja bar 10x veći nego kočionim oblogama
Cijene potrošnog materijala sam namjerno naveo od ISTIH proizvođača za oba vozila, sve kako bi usporedba bila mjerodavna i poštena, al sad kad vidim ovaj post, ne znam zašto se uopće trudim

Ja recimo na mom starom a4 quattru, obzirom da radim 40-45.000km godišnje zadnjih godina, mijenjam bar 3-4 elementa ovjesa svake godine, diskove svake 2, gume ljetne svake 2, zimske svake 3-4, ulje 4-5x godišnje, svjećice jednom, itd. Nakupi se toga. I sad uz razliku u cijeni, nije baš tako zanemariv trošak. Jbg.