Citiraj:
Autor Old Iggy
Kad ti tako loše koči, odeš na servis, ne kukaš po forumu. 
Ja još nisam vozio Megane koji loše koči. Nije F1, ali dobre su im kočnice.
Clio i Swift - kak da ti velim, ja radije vozim ono što bolje koči, tu je Clio ispred Swifta kakve god obojica imali kočnice.
|

Megane II. Namijenjao sam se i diskova i pločica, nije to bio auto za mene.
Ovo za Swifta je vjerojatno zbog guma - Clio je testiran na Dunlop SportBluResponse, a Swift na Brigdestone Ecopia EP 150. Nisam se ni sjetio pogledat ADAC.
ADAC za mojeg starog Meganea kaže 39.5m, dosta više nego za novi Clio.

Ni Laguna ne briljira, kvragu.
Ono što sad mogu usporediti su Laguna III i Talisman - Talisman od početka ima podešene kočnice kao da su puno jače (ista je dimenzija diskova, koliko znam i klipovi u čeljustima su istog promjera) - za manje sile na papučici koči puno, puno jače. Pitanje je samo vara li to vozača da auto koči bolje nego što misli. Probao sam naći da usporedim iste aute (Laguna III 150 konja) s različitim gumama, no ADAC nije dosljedan, kako su to testirali kroz razne godine - nekad navedu gumu, a nekad ne - rezultat je da na istim kočnicama teži karavan koči u 34.xm, a lakši sedan u 38.5m. Treba te rezultate uzet sa zrnom soli, sitnim, ali ipak.
Svaki nov auto će zakočit dobro na oko tih 35m u takvim uvjetima (limit guma, ne kočnica - nabrijaniji Porschei i Audi TT RS su 33-34m, zbog guma, opet), no kad natovariš Clia s 550kg i recimo Talismana 200 s 550kg, tu već ima razlike - a pogotovo ako su kočnice već pregrijane.
Citiraj:
Autor panasonic
Tko ima 300 konja taj će realno većinu vremena biti u prekršaju jer ga sigurno nije kupio da se vozi 50 i 90 km/h.
Isto kao i oni sa sportskim motorima, 1000 kubika i 170 konja i sad će on voziti po propisu, daj give me a break.
|
Tu je pitanje koliko tko ima u glavi. Ja se vozim više-manje jednakom brzinom i s 80 i sa 150 i sa 185 konja. Razlika jest u komforu i mali osmijeh na licu kako lakše postigneš željenu brzinu. Al da ću jurcat po naseljenom proporcionalno konjima pod haubom - to mi nije palo na pamet, niti tako funkcionira u stvarnosti. Ne znam za druge, doduše.