Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.10.2018., 16:05   #39221
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Odlična mi je ova rasprava da li je potrebno imati xyz konja i da li je auto od xy konja uopće upotrebljiv... ista stvar i za veličinu... strašno

Normalno da je generalno bolje imati brži i veći automobil.
Ali je isto tako i normalno da ako ti nije apsolutno svejedno za pare (prvo kupovina pa onda i održavanje) i/ili je za tvoje potrebe dovoljan i auto od 75 konja ili koliko god - nema smisla kupovati jači auto.

Kontrast mog prvog do zadnjeg vozila (do sad sam promjenio nekih 6-7 automobila):
1. Fiat uno 1.0 45hp 60Nm
Brat bratu kanta na kotačima, ali trošio je ništa, održavanje kao da imaš biciklu, a bome smo išli i nas 5 na put od 200 do 300km kad je trebalo.
Preticanje doslovno 0 bodova, pogotovo ako nisam bio sam u vozilu.
Sigurnost 0 bodova.
Nisam imao za ništa bolje i bio sam sretan ko beba s njim.

2. Nova opel insignia 2.0 170hp 400Nm
Troši više ali ništa strašno, održavanje će vjerojatno biti solidno. Ali... radim put od Zadra do Zuricha bez da se osjećam umorno ili polomljeno. Više sam se umorno osjećao na upola manjim relacijama sa Mazdom 3 koja definitivno nije loš auto.
Preticanja odrađuje kao od šale.
Često se vozimo nas 4 i to osjetim jako malo u performansama.

Da li bi se danas vozio u fiat unu?
Ne, ali samo zato što si to mogu financijski dopustiti i jer imam potrebu za većim i boljim autom.

Ukratko - kao i za sve u životu, potreba i financijska situacija će određivati što ćeš kupiti i koliko ćeš biti zadovoljan s tim.
Svi koji voze automobile od 75 konja i misle da je to sve slično kao i voziti automobil od 150+ konja - sami sebe zavaravaju.
Svi koji voze automobile od 150+ konja i misle da nitko ne može biti zadovoljan sa automobilom od <75 konja - sami sebe zavaravaju.
Igorr je offline   Reply With Quote