The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Autor jopis
Editirao sam post u međuvremenu, pa nisi stigao shvatit o čemu ja i zašto sprdanje.
Pročitaj gore i pročitaj raniji odgovor tebi - s 90ks u istom tom cliu ćeš trošit koji deci manje, postizat tu brzinu lakše, manje će biti naprezanje motora, a pogotovo u situacijama kad i ako voziš 4-5 ljudi plus prtljagu unutra.
Nije nitko spominjao utrke od semafora do semafora, nego real life situacije i tvoju tvrdnju da je to dosta svakom, a nije jer, već sam napisao, nemaju svi iste potrebe niti način korištenja auta. Buraz je uz a6 imao smarta za ić na posao (50km u jednom smjeru). Dok mu se mala nije rodila, idealna kombinacija. Prvi put kad je otišao audijem na posao (jer radi blizu granice pa toči tamo uglavnom), a ženi zatrebao auto za odvest malu doktoru, a u dvorištu vw caddy teretni i smart, a njih troje (stara ide s njima zbog male uvijek), sjedalica u audiju, pukao je i otišao po još jedan normalan auto i sjedalicu i prodao smarta odmah. Auto je potreba za veliku većinu ljudi, i kao takva potreba, većina NORMALNIH ljudi vozi otprilike onakav auto kakav treba i najvažnije kakav si može priuštiti. Ja sam rekoh već, prije audija imao clia s tih famoznih 75ks, i to ni u kom pogledu nije normalan, logičan, niti dovoljan auto za obitelj. Zbog malog sam često na relaciji jasenovac-novska-pakrac ili još češće jasenovac-novska-zg (konkretno primjera radi, od 1.7. do danas 60x (da, šezdeset puta, po cca 230-240km tam i nazad) na relaciji za zg), i da mi je ostao clio, posuđivao bi auto od buraza ili od kuma, jer bi s cliom bila patnja vuć sve stvari i vozit svaki dan autocestom punom morona sa tak slabim autom. Pa do zg 20-30x netko izleti s kamionom na lijevu traku i vozi se 90 3km, pa majmuni koji se voze 130 lijevom i ne miču se u desnu (u zadnje vrijeme ko nenormalni ekipa albanskih i makedonskih tablica to najčešće radi sa nimalo lošim autima), ili ekipa koja dodaje gas kad mu dođeš u ravninu auta pretječući ga, itd. Imam takvih negativnih primjera stotinu u vozačkoj karijeri, ali unazad ovih 3mj, novih 100 barem... Katastrofa. I onda se još boriš s takvim majmunima sa autom od 75ks.... A-a.
|
Kužim, ali nit plaćam ja auto, nit plaćam gorivo, nit mi je bitno u kojem roku obavim posao. Vozim se po ograničenju, maknem se debilima koji misle da su u novom nastavku NFS-a i pratim promet sukladno uvjetima na cesti.
Na taj način, normalnom toku prometa ne smeta ni onaj s 40, ni onaj s 200 ks, nego onaj koji misli da je bolji od ostalih, jer ima vozi nešto što je bolje od onog što voze normalni smrtnici.
Doma trenutno imamo 4 auta. Monovolumen, limuzinu, Smarta i taj moj službeni Clio karavan. U grad idem biciklom, na posao idem svojim, kad moram nešto brzo obaviti u gradu, sjedam u smarta, a kad se mora tegliti brdo stvari ili prevesti komotno više ljudi, sjedam u monovolumena. Nijedan od tih auta nema više od 90 ks, nikad nismo ni imali potrebu za time.
Citiraj:
Autor Lewis
Jesi, jedini si  .
|
Skinuo sam tablicu i logo.
Evo, stavi bilo koji logo proizvođača koji radi limuzine gore na tu guzicu i funkcionirat će. Meni ovo nije BMW što se dizajna stražnjeg kraja tiče. Da su svjetla ugašena i nema tog suptilnog podsjetnika na BMW-ovu tradiciju s L oblikom, nema šanse da bi itko ovo prepoznao kao BMW. Naprijed mi se sviđa, jedino mi to napuhavanje bubrega bode oči, ali predimenzioniranost detalja i logotipa je trend u dizajnu auta već neko vrijeme.