Citiraj:
Autor 1v@n
Održavam 140-150 s tih 75 ks na autocesti, po gradu je dovoljno okretan i živahan za ovakav promet kakav imamo. Evo, u 5 godina sam napravio oko 300 000 km s uvijek opterećenim Cliom karavanom od 75 ks i smatram da normalnom čovjeku jači auto od toga ne treba.
Kad sjednem u 90 ks, brži sam na semaforima i to je sve u čemu vidim prednost. Bar ono za što meni auto treba, a to je posao. Za ono što vikendom pobjegnem van grada, ostavim auto i dalje odem pješke, i 75 mi je previše.
|
Isti auto sa 90ks vs 75ks će kudikamo lakše održavati tu za njega već poveliku brzinu od 150kmh, na istoj toj brzini će auto od 90ks manje trošiti i u slučaju (kod nas na ac je to najnormalnije bar 20x u 100km vožnje od zg do novske) će auto od 90ks kudikamo lakše ponovno dosegnuti brzinu od 150kmh jer si morao kočiti na 90-100 jer kamion prestiže drugi kamion i ne hebe 2% što je iza njega 10 auta, on je naumio izletit i drži se one ko jači taj kači, te pri tom naknadnom ubrzavanju do putne brzine će opet potrošiti manje goriva nego isti takav od 75ks.
Onaj dio o tome da je svakom 'normalnom' dosta 75ks za svaki dan, uopće ne želim komentirati, samo ću reći, potrebe i zahtjevi za prostorom i veličinom automobila nam nisu svima isti