Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.10.2018., 20:32   #39124
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Ništa konstruktivno?
Koje su to prednosti, to me zanima? Ne ove subjektivne tipa 'volim se vozit visoko', nego objektivne prednosti.
Ponovit ću se opet, ja ih ne vidim
A ovo 'tko nije vozio dobar (što je to točno dobar ili loš suv?) suv jedno vrijeme ne zna što priča', najradije ne bih komentirao. Ali eto - kum ima x5 3.5d koji je koštao 650.000kn, burazov kum ima u ergeli (između ostalog, vozni park je zanimljiv) isto tako x5-icu samo 'običnog' 3.0d, al su ga platili isto novaca (90ak.000€). Frend ima ml350. Mi imamo u sklopu ovog 'skladištenja' auta iz engleske vrlo često ml-ove i x5ice i kad su mi zanimljivi normalno da ih vozam. Da li to spada u kategoriju 'dobrog suv-a'?
Ali ja i dalje ne vidim nikakvu prednost u istima osim na špici kad treba reć moj je veći .

Edit: - prednost ne vidim, ali vidim minuse u gumama od par tisuća kuna komad, naspram limuzinskih upola jeftinijih, potrošnje od 10-12L naspram limuzinskih 7-9L (3.0d), težini od +2t zbog koje te iste ranije navedene gume se poderu već nakon 20-30.000km maksimalno, cijeni održavanja uopće koja je isto razmjerno veća nego na limuzini tj karavanu da se ispravim., itd.

ti ne vidis prednosti, ja vidim, no ne branim slijepo SUV-ove ali ih necu ni pljuvati.

PRVA prednost - sigurnost. Jednostavno tezina vozila pridonosi tome u sudaru, kako god okrenes. Hebote, ja iz svoga taman gledam preko krova jednom Golfu 7ici.

druga - jednostavno komfornija/prostranija kabina

treca - preglednost u voznji

cetvrta - prakticnost utovara putnika/prtljage

peta - ipak su bolji po losem terenu

nedostatak

- malo slabije vozne osobine u odnosu na nekog malog sedana

- okretnost u gradskim uvjetima voznje no tu ti je isti stvar i sa velikim karavanom ili jos gore velikim sedanom
Gabre je offline   Reply With Quote