Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.10.2018., 10:43   #39097
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
U kom smislu ima prednosti jedan X5 naspram 5ice karavana s xdrive-om, jedan q5/7 naspram a6 avanta quattro/eventualno allroada? Prostorno? Ne bih rekao, razlike su minimalne, ako ih i ima uopće. Podignut je od zemlje? To služi čemu, odlasku u ribolov vikendom? Ima gume netipičnih dimenzija, redovno 30-50% skuplje nego ekvivalenti na karavanima. Prave terenske sposobnosti nula bodova, tj ništa više nego jednako pogonjen karavan istog proizvođača. Potrošnja također redovito ohoho veća naspram karavana zbog uredno preko 2t mase, ogromnih kotača i ogromne čeone projekcije.
Kažem, meni to nema smisla, al nikakvog. Al to sam ja
Uvijek bi mi izbor prije pao na karavana sa quattrom ili ekvivalentom ostalih proizvođača nego iti jednog teškaša iz suv kategorije.
Mogu samo reći dvije stvari.
Moj stari je jednom probao visok auto, više ne može sjesti u nizak auto, pa bi to rekao da je prednost SUV-a naspram jednog 530 BMW-a. Bila to navika ili bolje vozne karakteristike, pa čak i godine, nevažno.
A kao drugo, frend koji sada vozi SQ7 je prije toga vozio A6, star 6 mjeseci.
Njegov stari je u to vrijeme vozi Q7. Pošto vode uspješnu firmu su često na putu, jer imaju po Europi dosta dislociranih poslovnica i često putuju od jedne do druge. Često avionom, ali često i autom. I nedugo smo pričali, išli su iz Varaždina do nekog gradića u Njemačkoj (nekih 1200km) u jednom tjednu 2 puta. Jednom s njegovim A6, drugi puta s Q7 od staroga.
Kaže on, nebo i zemlja. Nakon par sati vožnje u A6 se osjećaš zgaženo, em se morao rastegnuti, em se morao dići malo i odmoriti, dok kod Q7 to nije bila situacija.
Koliko je to istina, ne znam, čovjek ima vozni park od par milja eura, pa mu vjerujem. Em ga znam već 20 godina, i znam da znao čemu priča.
I onda je odlučio kupiti SQ7

Ali ajde, tehnički gledano, SUV i sedan imaju razlika, i to dosta. SUV je čvršći auto, drugačije podvozje, viši. Prostorniji su, bolje vozne karakteristike po lošim cestama, po makadamu itd. Bolji pregled iz kokpita.
Ali sve ovisi o osobnim preferencijama. Osobno Q7 prije bilo kojeg BMW-a.
Mommistake je offline   Reply With Quote