View Single Post
Staro 29.09.2018., 12:36   #6019
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
AZTN je zaduzen za stvari koje si naveo, HAKOM regulira razvoj telekomunikacijskog trzista... HAKOM jako je*e T-Com po pitanju razvoja mreze... Da nije njih, T-Com bi ulozio vec milijarde kuna u razvoj mreze... Navodno im ne daju da razvijaju infrastrukturu jer niti jedan od ostalih telekoma ne moze ulagati tolike novce u razvoj...

Točno i netočno.

Kada sam sa DCM prelazio kod Amisa čekao sam 6 mjeseci da me priključe jer im HT nije dozvoljavao ulaz u tel. centralu. Stalno su im postavljali nove uvjete i na kraju u taj objekt su mogla ući samo ona dva tehničara od Amisa koji su bili navedeni u dopisu i to od 7 do 15 sati i to samo radnim danom ponedjeljak-petak. Ako je bio kvar izvan toga morali su čekati redovno vrijeme, a ako su tehničari bili slučajno na bolovanju ili službenom putu nitko drugi od tehničara Amisa nije mogao ući u centralu u kojoj je bio kvar i to na uređajima od Amisa. Koliko znam to je pod nadležnoću Hakoma. Evo mogu samo toliko reći o Hakomu i kako je dopuštao bivšem monopolisti da radi što želi.

Dok je Amis bio tvrtka za sebe ako ti se pokvarila oprema mogao si ju lično odnijeti u tvrtku, nije mi bilo daleko i za 5 minuta dobiti zamjenski uređaj.

Otkada ih je preuzeo VIP koma. Lani su mi daljinski zblokirali modem jer su čačkali po njemu i ostao sam bez kompletne usluge. Kažem im da mi nije teško to odnijeti do njih i neka mi daju drugi modem. Ali ne ide to tako. Bio sam 16 dana totalno bez usluge, kameno doba. I još mi nisu vratili novac za taj mjesec koji sam uredno platio. A da ne pričam o dodatnim troškovima za telefon, banking servise koje također plaćam, gubljenje vremena, kao i to da tri servisa koja plaćam na netu nisam mogao koristiti kroz to vrijeme iako ih uredno plaćam i plaćaju se na mjesečnoj bazi neovisno dali ih koristim ili ne. Da im zaračunam troškove mogli bi mi dati 3 do 4 mjeseca badave svoju uslugu. A najvažnije je da je vrlo teško raditi bez neta, jer za telefon se još snađem, TV ionako skoro da i ne gledam, ali komunikacija je danas osnova za skoro svaki posao. Što bi tek bilo da se bavim traidingom na burzi preko neta, pa za samo par sati bez veze odneseš gaće na štapu, a kamoli za pola mjeseca. A sve se moglo srediti za par minuta samo da je ostalo kao ranije kod Amisa nazoveš telefonom, ustanovimo kvar i ako je uređaj u pitanju odnesem im ga i daju mi drugi i stvar riješena za manje od pola sata.

Ovako sam još morao na kraju čekati tehničara kojeg su najavili za petak, a došao u utorak idući tjedan. Izgubio tri dana bez veze.

Neposlovnost otkada Amis nije više Amis. Nema kazne za takvo ponašanje prema davatelju usluge, ali kada slučajno ne platiš jedan račun (do sada sve uredno plaćam) odmah kamata i ovrha pod hitno iako se znalo dogoditi da kurirska služba ne dostavi račun, pa ih onda moraš zvati da ti pošalju kopiju. To je sve počelo prelaskom na VIP.

Dakle to su sve stvari koje je trebalo regulirati zakonom, pa tako i zaštititi korisnike usluga.

Koliko znam u USA ako nemaš uslugu dulje od 3 sata taj mjesec ti je besplatan. Naravno to ne vrijedi za slučaj više sile, već samo onda kada davatelj usluge nije ne vrijeme otklonio kvar, a kod mene je viša sila bila nestručnost davatelja usluge koji je sam uništio modem i to daljinskim čačkanjem po njemu, pa nakon toga više nisu mogli pristupiti daljinski do modema.

Evo ovaj dio leži na Hakomu a ne AZTN.
sakomako je offline   Reply With Quote