Vidim ima dosta "patnika" koji pate od istog problema kao i ja.
Moj problem je slijedeci.
Komp se restarta malo-malo.
Potpuno je neuporabljiv za neki ozbiljniji rad, jer snimat je glupo...rad u programima takodjer nemoguc...ukratko komp je zbog tog fantomskog problema poluispravan...s time da meni to pola nista ne znaci...
Kronologija problema:
Komp sam kupio u Ve-milu (najveci zajeb u mom zivotu) i nakon pola godine pregorila je maticna.
-------------------------------
Konfiguracija:
DVD ROM LG, 16/48x, ATAPI, bulk
DVD recorder Pioner 107D
DDR 512Mb PC3200 (400Mhz), Infineon x2
MB Epox 8RDA3+, SckA, nForce, SATA
Leadtek TV2000XP Expert, TV/FM
CPU AMD Barton XP 2600+ (333Mhz)
HDD Maxtor 6Y160MO, S-ATA150, 160
Manli ATI Radeon 9600SE 128Mb, DVI
Labtec Arena-675 5.1 set 26.5W RMS
360W ne znam napamet koji je novo kupljen
Glaciatech Igloo 2460Light, AthXP 3000+
-------------------------------
Nakon toga maticna je zamijenjena u Ve-milu i tu nastaju probelmi...do tog pregaranja je sve radilo apsolutno OK.
Nakon nekih pola godine...nesto manje prije isteka garancije opet je pregorila maticna i za sobom povukla i HDD.
Taj drugi put je sve otislo u kura_cc sa normalnim radom i kompjuter se gasio malo-malo...kao sta se desava i sada.
Frend mi je u HG spotu pa sam preko njega sredio da ga istestiraju kod njih za djabe.
Vele da su testirali 3 dana i da kompu nije nista (sad dal su ga testirali...).
Preporuka je bila zamijena napajanja (ucinjeno) i provjera struje u kucanstvu (glupo...ali ucinjeno).
I dalje isti kura_c - gasenje, slom zivaca i tako to.
Onda sam nabavio neku stariju kantu i nju stavio doma da radi 5-6 dana i sve OK.
Nikakvih problema i nikakvog gasenja.
Znaci sve OK sa strujom doma (i teoretski i prakticki)
Danas ja ne znam sta da radim.
Epox je takvo smece da je to nesto strasno.
Pa barem desetak ljudi mi je reklo da je imalo iste ili gore probleme s njom kao i ja.
Sta da radim?
Razmisljam da kupim novu maticnu, ali opet hoce li to biti rijesenje problema?
Da dajem komp u neke servise mi ne pada na pamet jer dobro znam sta rade tamo sa komponentama i kako oni to sve pregledavaju.
Inace memorija je testirana i sve je OK.
Neki su mi pricali da je 100% nesto oko memorije. (Takodjer sam vadio kekse, jedan, pa drugi...i opet ista stvar.)
Ljudi recite mi sta da radim. Molim vas.